US Open: Djokovics három játszmában nyert, ismét döntőzik

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.09.08. 23:57
null
Djokovics hozta a kötelezőt (Fotó: Getty Images)
A New Yorkban zajló US Open férfi egyesének első elődöntőjében a hétfőtől ismét világelső szerb Novak Djokovics három játszmában legyőzte az amerikai Ben Sheltont, és bejutott a döntőbe. A szerb klasszis számára ez lesz karrierje 36. Grand Slam-fináléja.

 

Novak Djokovics számára a torna meglepetésemberén, Ben Sheltonon vezetett az út a döntőbe. A szerb teniszlegenda az első játszma közepén tudott először brékelni, előnyét pedig végigvitte. A második szettben kétszer is el tudta venni ellenfele adogatását, így ezt is könnyedén hozta.

A harmadik is egy Djokovics-brékkel indult, ezért ekkor úgy tűnt, sima háromszettes meccs lehet ebből, ám Shelton visszajött. Nagyon szoros volt a játszma vége, olyannyira, hogy a szerb meglepetésre 6:5-nél nem tudta kiszerválni a mérkőzést, pedig még labdája is volt hozzá. Következhetett a rövidítés, amelyben Djokovics minibrékekkel korán megnyugtató előnybe került, s a második meccslabdáját már kihasználta.

Djokovics karrierje 36. Grand Slam-fináléját játssza vasárnap, amelyen a 24. GS-trófeájáért száll harcba. Ellenfele vagy a torna első kiemeltje, egyben címvédője, Carlos Alcaraz lesz vagy az a Danyiil Medvegyev, akitől két éve kikapott a döntőben.

US OPEN, NEW YORK (65 millió dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ
FÉRFI EGYES

Djokovics (szerb, 2.)–Shelton (amerikai) 6:3, 6:2, 7:6 (7–4)

Később
szombat, 01.00:
Alcaraz (spanyol, 1.)–Medvegyev (orosz, 3.) (Tv: Eurosport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik