US Open: Alcaraz lemaradt Djokovicsról, Medvegyev gigászi csatában döntős

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.09. 07:18
null
Danyiil Medvegyev nagy csatában ejtette ki Carlos Alcarazt, így Novak Djokovics ellen megismétlődik a 2021-es finálé (Fotó: Getty Images)
Megismétlődik a 2021-es finálé, ugyanis a hétfőtől ismét világelső szerb Novak Djokovics a harmadik kiemelt Danyiil Medvegyevvel döntőzik az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open férfi egyesében, miután az orosz közel három és fél órás csatában búcsúztatta a torna eddigi szakaszában mindössze egy játszmát bukó jelenlegi világelső spanyol Carlos Alcarazt.

Az előzetes várakozásoknak megfelelő, kiélezett csatát hozott az első kiemelt Alcaraz és a világranglista harmadik helyén álló Medvegyev elődöntőjének első felvonása, melyet az orosz annak ellenére nyert meg rövidítésben, hogy hat kettős hibát ütött, de két bréklabdát hárított és háromszor ásszal nyitott.


A második szettben a 2021-es győztes csökkentette hibáinak számát, fogadóként is jelentősen több pontot nyert meg, miközben Alcaraz héttel több ki nem kényszerített hibát vétett, így Medvegyev két brékkel meglepően simán, 6:1-re nyerte a játszmát.

A spanyol viszont a harmadik menetre meg tudott újulni, kilenccel több győztest ütött (13–4), s az ászokat leszámítva szinte minden mutatóban jobb volt ellenfelénél, ráadásul elvette Medvegyev szervajátékát is és 6:3-mal szépített.

A legnagyobb csatát azonban minden kétséget kizáróan a negyedik szett hozta, melyben Medvegyev újabb három ásszal próbálta kompenzálni négy kettős hibáját, a harmadik gémben három bréklabdáját sem tudta kiaknázni, majd a hatodikban 19 (!) labdamenetből álló gém végén hiába volt hétszer is egyenlő az állás, az orosz a második bréklabdáját kihasználva kulcsfontosságú játékot nyert meg és lépett el 4:2-re.


Alcaraz a hajrában még próbált meccsben maradni, de három bréklehetőségével sem tudott élni, Medvegyev pedig a negyedik meccslabdáját már értékesítette és 3 óra 22 percig tartó mérkőzésen bejutott a döntőbe 7:6 (7–3), 6:1, 3:6, 6:3-mal.


A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A világranglista harmadik helyén álló orosz vívja a hétfőtől ismét világelső Novak Djokovics elleni finálét.

A felek idén eddig kétszer találkoztak: Dubajban az orosz, Adelaide-ben a szerb nyerte az elődöntőt, míg döntőben legutóbb a 2021-es párizsi ATP-tornán mérték össze tudásukat, amikor Djokovics három szettben nyert, ugyanakkor azt megelőzően Medvegyev épp a szerb klasszis ellen szerezte meg első Grand-Slam-győzelmét a US Openen.

US OPEN, NEW YORK (65 millió dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ
FÉRFI EGYES

Medvegyev (orosz, 3.)–Alcaraz (spanyol, 1.) 7:6 (7–3), 6:1, 3:6, 6:3

KORÁBBAN
Djokovics (szerb, 2.)–Shelton (amerikai) 6:3, 6:2, 7:6 (7–4)

DÖNTŐ
Szeptember 10., vasárnap
22.00:
Djokovics (szerb, 2.)–Medvegyev (orosz, 3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik