US Open: Medvegyev 77 perc alatt legyőzte Balázs Attilát

Vágólapra másolva!
2023.08.29. 19:37
null
A meccs elején még mosolygott Balázs (balra)
A korábbi US Open-bajnok, egykori világranglista-vezető, a rangsorban jelenleg 3. Danyiil Medvegyev mindössze 77 perc alatt legyőzte a csupán védett világranglistás helyezéssel és a torna előtti visszalépések miatt főtáblássá előlépő Balázs Attilát az év utolsó Grand Slam-torna, a US Open 1. fordulójában.

 

TENISZ
US OPEN (65 millió dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ
Danyiil Medvegyev (orosz, 3.)–Balázs Attila 6:1, 6:1, 6:0

A magyar játékos, aki makacs sérülése miatt gyakorlatilag már visszavonult, védett ranglistás helyének köszönhetően szerepelhetett a főtáblán, ahol az Arthur Ashe Stadionban csapott össze a világranglistán harmadik orosz teniszezővel. Balázs idén mindössze három salakpályás meccset játszott még áprilisban, s mindet elveszítette, tavaly május óta sorozatban hétszer kapott ki.

Medvegyev a mérkőzés első percétől kezdve hatalmas fölényben játszott a mindössze kéthetes felkészülés után New Yorkba érkezett Balázs ellen, így 77 perc alatt jutott tovább. A magyar játékos a vereségével is 81 500 dollárt (mintegy 28.5 millió forintot) keresett.

Hétfőn a nőknél Udvardy Panna kiesett, a férfiaknál ugyanakkor Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is ötjátszmás csatában jutott a 64 közé, ezzel a US Open 142 éves történetében először lehet ott két magyar férfijátékos is a második fordulóban.

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik