Tenisz: Stollár két meccslabdát hárítva negyeddöntős Budapesten

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2023.07.19. 19:50
null
Stollár Fanny jó formában (Fotó: Dömötör Csaba)
Stollár Fanny két meccslabdát hárítva negyeddöntőbe jutott a 250 ezer dollár (86 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán.

 

A világranglistán 441. Stollár Fanny 2018 novembere után először negyeddöntős WTA-versenyen (akkor a houstoni 125-ös tornán jutott el idáig), s nem volt még korábban nyolc között a Hungarian GP történetében – ez most sikerült neki, miután két óra húsz perces mérkőzésen nyert Tatjana Maria ellen.

A német játékos magabiztosan kezdett, egyetlen labdamenetet bukott csak az első két olyan játékban, amelyben ő volt az adogató fél. Stollár ekkor megrázta magát, elvette ellenfele szerváját, s bár a brékelőnyt rögtön elvesztette, 4:3-as előnynél visszaszerezte, majd megduplázta a játszma végén, ami egyben a szett megnyerését is jelentette.

A második játszma első két játéka is Fannyé lett, ezzel már sorozatban öt megnyert gémnél járt, innentől viszont Tatjana Maria kezdett dominálni, és hat egymás utáni játékot vitt el – Stollár gödörbe került. Maria a harmadik szettben is elhúzott 3:1-re, Stollár a játék e szakaszában több ki nem kényszerített hibát ütött. Aztán feljavult a játéka, többször remekül lépett fel a hálóhoz és lecsapásokkal szerzett pontot. Öt öt után elvesztette adogatását, viszont azonnal visszabrékelt, így rövidítés következett, melyben 4–6 nál két mérkőzéslabdához jutott a rivális, de Stollár hárította őket, s jobban koncentrált a végén: Maria kettős hibával veszítette el a találkozót.

 

„Hullámzó, izgalmas mérkőzés volt. Nehéz ellenfelet kaptam, mindent visszaütött a pályára, nekem kellett befejezni a labdameneteket nyerő ütésekkel, lecsapni a labdákat, szóval nekem kellett agresszívabbnak lennem. Egy ilyen játékos ellen, mint Tatjana Maria, nagyon sok önbizalom kell, hogy minden egyes labdamenetet megpróbáljak befejezni. Semmi nyomás nem látszott rajta, végig ugyanazt játszotta, én pedig arra próbáltam figyelni, hogy a hálóhoz feljőve pontokat szerezzek” – nyilatkozta a mérkőzést követően Stollár Fanny.

 

WTA 250-ES TORNA, BUDAPEST (259 303 dollár, salak)
Női egyes, nyolcaddöntő

Stollár Fanny–Tatjana Maria (német, 5.) 6:3, 2:6, 7:6 (8–6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik