Wimbledon: Jani 14 éves riválist legyőzve jutott tovább a selejtezőben

Vágólapra másolva!
2023.06.27. 19:31
null
Jani a második szettben nem várt ellenállásba ütközött, de végül is győzött (Fotó: Imago-Images)
A wimbledoni teniszbajnokság női egyesének selejtezőjének első fordulójában a 31 éves Jani Réka két szettben felülmúlta a mindössze 14 éves (!) brit Hannah Klugmant, és a második fordulóba jutott.

 

Egészen elképesztő: a tenisszel mindössze a koronavírus miatti lezárások feloldása után kezdett el foglalkozni Hannah Klugman, s alig több mint másfél évvel később már a sportág egyik legjelentősebb versenyén indulhat – a füves pályás Grand Slam-torna női egyese selejtezőjének első fordulójában a 14 éves (!), vagyis 2009-es születésű brit lány éppen Jani Réka ellen mutatkozott be Grand Slam-tornán.

S a belépője igencsak a emlékezetesre sikerült, ugyanis az első játékban semmire vette el Jani adogatójátékát!

Más kérdés, hogy ezen a 31 éves, a világranglistán 155. helyen álló magyar teniszező alaposan felhúzta magát, és egymás után vette el az ellenfél adogatójátékait, 28 perc alatt 6:1-re megnyerve az első szettet.

A másodikban aztán kiderült, nem a szél fújta be a kvaliba a brit tinit, hanem joggal kapott lehetőséget az indulásra még ilyen fiatalon is.

Elsősorban a szervajátéka javult nagyot, s jóval több nyerőt is ütött, mint korábban, miközben Janinál a ki nem kényszerített hibák száma nőtt. A pálya körül gyűlő egyre nagyobb számú közönség kimondottan jó teniszt, nagy küzdelmet láthatott, s azt, hogy 3:3-ig mindketten hozzák saját adogatójátékaikat – és érdekes módon Janinak volt nehezebb dolga, négyszer is bréklabdát kellett hárítania. A hatodik játék után viszont négy brék következett, s miután 5:5 után ismét hozták mindketten saját adogatásaikat, jöhetett a rövidítés. Ebben pedig Klugman már 4–2-re is vezetett, de Jani összekapta magát, és kétszer is elvette a brit lány adogatását. Végül második meccslabdáját kihasználva 8–6-ra megnyerte a rövidítést. A második fordulóban a 22. kiemelt japán Hibino Nao lesz majd Jani ellenfele csütörtökön.

A főtáblás szerepléshez három mérkőzést kell megnyerni.

WIMBLEDON (44.7 millió dollár, fű)
NŐI EGYES
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Jani Réka–Hannah Klugman (brit) 6:1, 7:6 (8–6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik