Tenisz: Ruud és Ostapenko is elődöntőbe jutott Rómában

Vágólapra másolva!
2023.05.17. 22:29
null
Casper Ruud készülhet Rune ellen (Fotó: Getty Images)
Közeledik a végjátékhoz a férfi- és a női torna is a teniszezők római mesterversenyén, szerdán már az elődöntőbe jutás volt a tét. Mint arról beszámoltunk, délután a világelső szerb Novak Djokovics kikapott a dán Holger Runétől. Este aztán a férfiaknál a norvég Casper Ruud, a nőknél a lett Jelena Ostapenko örülhetett a továbbjutásnak. Igaz Swiatek sérülés miatt feladta a meccsét.

A norvég Ruud a torna negyedik kiemeltjeként érvényesítette a papírformát a 24. helyen rangsorolt argentin Francisco Cerúndolo ellen, amikor az első szettet rövidítésben, a másodikat pedig ellenfele adogatását a végén másodszor is elvéve 51 perc alatt nyert. A 22 éves Ruud pályafutása során harmadszor jutott a legjobb négy közé Rómában, s a következő ellenfele Rune lesz – a norvég egyébként összesen a hetedik ezres elődöntőjére készülhet, ám csupán egyszer sikerült döntőbe jutnia.

A nőknél Jelena Ostapenko döntő játszmában bizonyult jobbnak a spanyol Paula Badosánál. A korábbi Roland Garros-győztes lett az első szettet bő fél óra alatt 6:2-re nyerte, a másodikat szűk háromnegyed óra alatt vesztette el 6:4-re, ám a harmadikban ismét ő bizonyult a határozottabbnak, s újfent 34 perc alatt 6:3-ra diadalmaskodva jutott a négy közé, ahol nem a világelső Iga Swiatek lesz az ellenfele, mivel a hetedik kiemelt kazah Jelena Ribakina elleni késő esti összecsapásán a harmadik szettben a lengyel 2:2 után megsérült, és nem tudta folytatni a meccset.

ATP 1000-ES TORNA, RÓMA (7 705 780 euró, salak)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Ruud (norvég, 4.)–Cerúndolo (argentin, 24.) 7:6 (7–5), 6:4

WTA 1000-ES TORNA, RÓMA (2 527 250 euró, salak)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Ostapenko (lett, 20.)–Badosa (spanyol) 6:2, 4:6, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik