Tenisz: Marozsán győzelemmel kezdte a Garros selejtezőjét

Vágólapra másolva!
2023.05.22. 13:28
null
Marozsán újra nyert (Getty Images)
A francia nyílt nemzetközi salakpályás teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában a legfrissebb világranglistán 115. helyen álló Marozsán Fábián két játszmában győzött az ausztrál Li Tu ellen.

 

A múlt héten a friss világelső Carlos Alcarazt a római mesterversenyen búcsúztató Marozsán Fábián a Roland Garros selejtezőjének első fordulójában az ausztrál Li Tu ellen lépett pályára, és jól is kezdett, mivel stabilan tartotta az adogatójátékait, aztán az első játszma végén brékelte ellenfelét és alig 34 perc alatt megnyerte az első szettet.

A második felvonás hasonlóan alakult, a nyolcadik játékig fej fej mellett haladtak a felek, aztán Marozsán brékelt, s az ausztrál már nem tudott visszajönni, így a 23 éves magyar fiú megnyerte a mérkőzést.

Marozsán Fábián a selejtező második körében a világranglistán 200. helyen álló kínai Sang Csün-csenggel találkozik, egyszer már játszottak egymás ellen, az idei Autralian Open selejtezőjében, amelyben két szettben Sang Csün-cseng nyert. Van tehát miért visszavágni!

A Roland Garros selejtezőjében három mérkőzést kell nyerni a főtáblára jutáshoz.

TENISZ
ROLAND GARROS, SELEJTEZŐ
Marozsán Fábián–Li Tu (ausztrál) 6:3, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik