Tenisz: búcsúzott a címvédő a Billie Jean King-kupában

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.11.03. 17:23
Az orosz női teniszválogatott szerdán 2–1-re legyőzte a franciákat a Billie Jean King-kupában, előbbi az elődöntőbe jutott, utóbbi pedig címvédőként már a csoportkörben búcsúzott.

A franciák – akik legutóbb még az azóta átalakított Fed-kupában diadalmaskodtak – csoportjukban hétfőn 2–1-re kikaptak a kanadaiaktól, így az oroszok ellen csak 3–0-s siker jelentett volna számukra továbbjutást. Az első meccsen Clara Burel le is győzte Jekatyerina Alekszandrovát, utána viszont Alize Cornet alulmaradt Anasztaszija Pavljucsenkovával szemben, így a franciák kiszálltak a továbbjutásért folytatott versenyből. A párosnak már nem volt tétje, a biztos továbbjutó oroszok pedig simán hozták az újabb győzelmet.

A 39-szeres Grand Slam-tornagyőztes Billie Jean King tiszteletére átnevezett Fed-kupa prágai fináléjában a világ legjobb 12 válogatottja szerepel. A szombatig tartó viadalra eredetileg tavaly áprilisban Budapesten került volna sor – Magyarország három évre nyerte el a rendezési jogot –, de azt a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották, majd idén tavasszal hasonló okokra hivatkozva ismét kénytelenek voltak lemondani a szervezők. Májusban a nemzetközi szövetség (ITF) bejelentette, hogy új helyszínt keres az eseménynek, mert a magyar szövetség elállt a rendezéstől.

TENISZ, BILLIE JEAN KING-KUPA
A-CSOPORT
Oroszország–Franciaország 2–1

Jekatyerina Alekszandrova–Clara Burel 6:3, 4:6, 3:6
Anasztaszija Pavljucsenkova–Alize Cornet 5:7, 6:4, 6:2
Veronyika Kugyermetova, Ludmila Szamszonova–Burel, Cornet 6:2, 6:1
A végeredmény: 1. Oroszország 2 győzelem/0 vereség (5–1), 2. Kanada 1/1 (2–4), 3. Franciaország 0/2 (2–4)

Később
C-csoport

Spanyolország–Egyesült Államok

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik