Tenisz: akár Kaliforniában is megrendezhetik a US Opent

K. R.K. R.
Vágólapra másolva!
2020.05.04. 14:40
null
Márciusban zárva maradtak az Indian Wells-i kapuk, de könnyen előfordulhat, hogy augusztusban kinyitják őket – a US Open érdekében
Címkék
Az amerikai szövetség továbbra is mindent megtesz azért, hogy ne maradjon el a US Open, ám a bizonytalan New York-i egészségügyi helyzet miatt felvetődött, hogy Indian Wellsben lépnének kemény borításra a világ legjobb teniszezői.

 

Az Egyesült Államok Teniszszövetségének ügyvezető igazgatója, Michael Dowse elárulta, három komolyan vehető megoldási javaslat is érkezett arra az esetre, ha nem tudják megrendezni augusztus 31-től a US Opent. A New York-i Grand Slam-torna megtartásának bizonytalansága természetesen a koronavírus-járvánnyal függ össze: a versenynek otthont adó Billie Jean King Nemzeti Teniszközpont momentán járványügyi raktárként és kórházként üzemel.

Dowse megismételte, június 1-ig döntenek az eseménnyel kapcsolatban, ám nem csupán az eredeti forgatókönyvben gondolkoznak. Az igazgató korábban azt mondta, nem tartja valószínűnek, hogy nézők nélkül rendezik meg a US Opent, ám amerikai újságíróknak most már azt állította, ezt az opciót sem lehet kizárni. Emellett felvetődhet a verseny novemberre halasztása, de a leginkább reális forgatókönyv az, hogy a US Opent kivételesen nem New Yorkban, hanem Kaliforniában, az Indian Wells-i teniszcentrumban tartják meg.

Az ötödik Grand Slamnek is nevezett Indian Wells volt az első nagy verseny márciusban, ami elmaradt, a teniszezők többsége már Kaliforniában készült, amikor a szervezők a résztvevők biztonsága érdekében meghozták a fájdalmas döntést. Indian Wellsben a teniszlétesítményeket és az infrastrukturális hátteret tekintve is minden adott egy Grand Slam megrendezéséhez, a játékosok rendszeresen dicsérik a kaliforniai körülményeket, a 16 ezer néző befogadására alkalmas centerpálya méltó lenne egy fináléhoz is.

„Mindannyian azt szeretnénk, hogy ne maradjon el a US Open, készek vagyunk növelni a koronavírus-tesztek számát, illetve a sportolók utazásában is segíteni tudunk. Három fő szempontot kell mérlegelnünk a rendezéssel kapcsolatban. A legfontosabb az összes résztvevő biztonsága, egészsége. A második a sportág érdeke, a harmadik a gazdasági hatások. Van még időnk, folyamatosan elemezzük a helyzetet a szakemberek segítségével, nem szeretnénk elkapkodni a végső döntést" – jelentette ki Dowse.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik