Tenisz: érzelmes társa tanulni szeretne Federertől

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.12.27. 19:35
null
Belinda Bencic és Roger Federer ismét megpróbálja együtt (Fotó: AFP)
A svájci Belinda Bencic a szombaton rajtoló Hopman-kupán, a teniszezők Perth-ben sorra kerülő nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán tér vissza hosszú sérülése után.

 

 

„Fizioterápiás és egyéb más kezeléseket kaptam, egyre jobb lett, de aztán megint romlott a helyzet” – emlékezett vissza csuklófájdalmaira szerdán a perthi érkezés után a 20 éves játékos. Hozzátette, mindent megpróbált, hogy elkerülje a műtétet, de végül nem volt más választása.

A svájci teniszező – aki tavaly februárban még hetedik volt a világranglistán – legutóbb március 21-én lépett pályára, és május elején került sor az operációra.

Bencic csapattársa ezúttal is a 19-szeres Grand Slam-torna győztes Roger Federer lesz. Idén január elején a második helyen végeztek csoportjukban, így nem jutottak döntőbe a Hopman-kupán.
Mint kifejtette, örömmel versenyez rutinos honfitársával, akitől elsősorban higgadtságot és elszántságot szeretne tanulni.

„Ezen a téren még sokat kell fejlődnöm, mert rendkívül érzelmes játékos vagyok. Meg kell tanulnom egy kicsit nyugodtabbnak maradni” – mondta Bencic.

Az ausztráliai tornán a házigazdák és a svájciak csapata mellett Belgium, Japán, Kanada, Németország, Oroszország és az Egyesült Államok vegyes párosa indul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik