Tenisz: egy magyar a pályán a budapesti WTA-torna nyitányán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.08. 11:53
Hétfőn a római-parti Asbóth József Stadionban megkezdődött a budapesti női tenisztorna, a WTA-sorozathoz tartozó Hungarian Grand Prix. A négy főtáblás magyar közül Bukta Ágnes lép pályára a hétfői programban.

„Egy hete ezzel kelek és ezzel fekszem. Sok ismerősöm mondta, hogy kijön, közülük édesanyám és az edzőm jelenléte erőt ad, de a többiek nehezítenek a helyzetemen. Izgulós típus vagyok, de megpróbálom legyőzni a feszültséget” – mondta a Nemzeti Sportnak Bukta Ágnes, aki élete első WTA-meccsét játssza várhatóan 16 órától a cseh Sandra Záhlavová ellen.

A négy főtáblás magyar közül a legelőkelőbben rangsorolt Babos Tímea (115. a világranglista szerint) csak kedden lép pályára, akárcsak Lukács Vanda és Jani Réka. (Az első forduló sorsolása itt!)

A négymérkőzéses vereségsorozattal és balul sikerült füves pályás hetekkel a háta mögött Budapestre érkező Babos Wimbledon után kivett néhány nap szabadságot a nyugodt ráhangolódás érdekében.

„Kicsit besokalltam. Rengeteget edzettünk, mégsem jöttek az eredmények. Szeretem a füves pályát, de az tipikusan olyan borítás, amelyen önbizalom nélkül nincs esélye az embernek. Nagyon jót tett a néhány nap, amelyet Sopronban tölthettem, és élveztem az elmúlt hét salakos alapozását is – érzékeltette Babos a Nemzeti Sport olvasóival, hogy a budapesti torna előtt nem kell őt félteni. – Külföldi edzők mondták, hogy szerintük az én játékomnak kifejezetten kedvez a salak. Eddig nem nagyon tapasztaltam ezt, ami éppen amiatt lehetséges, mert nem bízom eléggé a salakos játékomban. Élveztem, hogy sok meccsszituációt gyakoroltunk a héten, és a versennyel kapcsolatban is csak ennyi az elvárásom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik