Nadalnak esze ágában sincs kifogást keresni

Vágólapra másolva!
2013.06.25. 10:27
null
Rafael Nadal nem keres kifogást (Fotó: Reuters)
Rafael Nadal nem volt hajlandó a térdéről beszélni a Steve Darcistól elszenvedett wimbledoni veresége után. A spanyol játékos nem élte meg tragédiaként a kiesését, és reményei szerint még néhányszor megmutathatja igazi tudását a füves pályás Grand Slam-tornán.

Történelmi nap volt a hétfői, ugyanis Rafael Nadal először szenvedett vereséget Grand Slam-versenyen az első fordulóban. Az őt három szettben (7:6, 7:6, 6:4) legyőző Steve Darcis csak a 135. a világranglistán, bár füvön néhányszor már megvillantotta oroszlánkörmeit (tavaly a londoni olimpián kiejtette Tomás Berdychet, Eastbourne-ben pedig az elődöntőig jutott).

SZAVAZÁS

Ön szerint Nadal a térdsérülése miatt kapott ki Darcistól?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A 29 éves belga élete legnagyobb diadala után kiemelte, hogy Nadalnak idén ez volt az első mérkőzése füvön, ami megnehezítette ellenfele dolgát, ám a mérkőzés vége felé már nem lehetett nem észre venni, hogy a spanyol nem úgy mozog, mint máskor, nem áll bele az ütéseibe rendesen. Természetesen az újságírókat is az izgatta a leginkább, hogy a térde miatt játszott-e úgy, ahogy, Nadal azonban nem volt hajlandó erre fogni a vereségét.

„Ma nem a térdemről kell beszélni. Az egyetlen dolog, amit mondhatok, az az, hogy gratulálok Steve-nek. Fantasztikusan játszott. Voltak esélyeim, de nem éltem velük. Nem könnyű a fűhöz alkalmazkodni, márpedig én az idén nem tudtam rajta játszani Wimbledon előtt. Nem találtam a ritmust. De nem történt tragédia, ilyen a sport. Bármit mondanék a térdemről, csak kifogás lenne, márpedig én nem szeretek a vereségeim után kifogásokat keresni. Darcis sem ezt érdemelné.”

A kérdés tehát kérdés maradt – nem tudni, hogy tényleg visszatértek-e térdfájdalmai –, azonban az újságírók felvetették, hogy nem terhelte-e túl magát az elmúlt hónapokban.

„Hat órával ezelőtt még tökéletesnek tűnt a versenynaptáram, most persze rossznak. Akkor játszottam, amikor arra alkalmasnak éreztem magam. Úgy jöttem Wimbledonba, hogy tudtam: idén nehezebb lesz, mint bármikor korábban, és így is történt. Az évem egyébként fantasztikus, sokkal jobb, mint amilyenre öt hónapja számítottam. Semmin sem változtatnék. Továbbra is keményen dolgozok, és remélem, hogy néhány évig még a megfelelő szinten tudok itt játszani.”

A teniszrajongók pedig most leginkább azt remélik vele kapcsolatban, hogy nem kell megint hónapokat kihagynia, mint a tavalyi – szintén korai – wimbledoni búcsúja után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik