Tenisz: idén is Djokovics nyerte meg az abu-dzabi tornát

Vágólapra másolva!
2012.12.29. 16:44
null
Novak Djokovics a trófeával (Fotó: Reuters)
A tavalyi évhez hasonlóan idén is Novak Djokovics győzelmével ért véget az Abu-Dzabiban megrendezett meghívásos férfi tenisztorna, miután a szerb világelső 6:7, 6:3, 6:4-re megverte a döntőben a spanyol Nicolás Almagrót.

Nicolás Almagro azok után léphetett pályára Abu-Dzabiban, hogy honfitársa, Rafael Nadal gyomorfertőzés miatt visszalépett a meghívásos tornától – majd a dohai versenytől és az Australian Opentől is –, beugrása pedig jól sikerült, hiszen Janko Tipszarevics legyőzésével döntőbe jutott. Ott egy másik szerb várt rá, aki viszont már túl erősnek bizonyult számára.

Djokovics az elődöntőben lehengerlő játékkal múlta felül David Ferrert (6:0, 6:3), ezúttal viszont rövidítésben elveszítette a nyitó szettet. A második játszmában hamar brékelőnybe került, és ki is harcolta a döntő felvonást. Ebben Almagro többször is megszenvedett az adogatójátékával, végül az utolsó gémben elbukta a szerváját, ezzel pedig a meccset is.

Djokovics nem sokat pihenhet, hiszen utazik is tovább Perth-be, ahol Ana Ivanoviccsal küzd majd a szerbek sikeréért a Hopman-kupán.

 

ABU-DZABI MEGHÍVÁSOS TENISZTORNA (kemény pálya, 250 000 dollár)
A 3. HELYÉRT
Ferrer (spanyol)–Tipszarevics (szerb) 7:6, 6:2
DÖNTŐ
Djokovics (szerb)–Almagro (spanyol) 6:7, 6:3, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik