Szávay szettet rabolt Szafinától

Vágólapra másolva!
2010.04.29. 22:59
null
Szávay Ágnes a döntő szettre „elfogyott” (Fotó: MTI/EPA/Bernd Weissbrod)
Szávay Ágnes a stuttgarti tenisztornán ugyan egy játszmát megnyert Dinara Szafina ellen, ám a döntő szettben már esélyese sem volt, így az orosz játékos jutott be a legjobb nyolc közé.

A mérkőzés előtt Szávay százszázalékos mérleggel rendelkezett Szafina ellen, eddigi egyetlen összecsapásukat ugyanis Charlestonban zöld salakon 6:2, 7:5-re ő nyerte meg.

Most is ő kezdett jobban, hiszen rögtön elvette a második kiemelt orosz adogatását, ám a brék a mérkőzés elején nem számított ritka jelenségnek, először Ági tudta hozni a szerváját, ezzel pedig 3:1-re vezetett.

Szafina rettentő indiszponált volt saját adogatójátékainál, amit Szávay remekül használt ki, így 4:1-re elhúzott. Talán túlságosan is megnyugodott ettől, mivel ezután a pontosabbá váló Szafina került fölénybe, és sorozatban négy játékot megnyerve 5:4-re fordított.

A magyar játékosnak azonban helyén volt a szíve, kétszer is sikerrel adogatott a szettben maradásért – 4:5-nél szettlabdát is hárított –, így jöhetett a rövidítés. Ezt Szávay 2–0-val kezdte, ám ezután Szafina kezébe vette az irányítást, és 6:3-nál újabb játszmalabdái voltak. Az első kettővel még nem tudott élni, a harmadikkal (összesítésben már a negyedikkel) viszont már igen, így az övé lett a nyitó szett.

A második játszma az elsőhöz hasonlóan két brékkel kezdődött, majd Szafinának 3:3-nál három lehetősége is volt elvennie Szávay adogatását, ám nem járt sikerrel. Olyannyira nem, hogy a következő két gém is Ágié lett, aki így 6:3-mal kiegyenlített.

Sajnos Szafinát ez kellőképpen felbőszítette, és olyan teniszt produkált, amire Szávaynak a döntő szettben nem volt válasza. Az orosz játékot sem engedélyezett magyar ellenfelének, így végül a papírformának megfelelően bejutott a negyeddöntőbe.

WTA-TORNA, PORSCHE TENNIS GAND PRIX, STUTTGART
(700 000 dollár, salak)  
EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Szafina (orosz, 2.)–Szávay (magyar) 7:6, 3:6, 6:0
 
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Safárová (cseh)–Lapuscsenkova (orosz)
Li Na (kínai)–Stosur (ausztrál, 7.)
Henin (belga)–Jankovics (szerb, 4.)
Peer (izraeli)–Szafina (orosz, 2.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik