Marosi Katalin nyerte a magyar párharcot Arn Gréta ellen Bogotában

Vágólapra másolva!
2009.02.17. 22:00
A selejtezőből érkező Marosi Katalin 7:5, 3:6, 7:5-re legyőzte Arn Grétát a bogotái tenisztorna első fordulójában. A magyar lány a második fordulóban a svéd származású, ám francia színekben versenyző Mathilde Johanssonnal mérkőzik. Czink Melinda Memphisben az első fordulóban búcsúzott az egyes küzdelmektől.
Marosi nyerte a magyar párharcot
Marosi nyerte a magyar párharcot
Marosi nyerte a magyar párharcot
Marosi nyerte a magyar párharcot

Biztosra vehettük, hogy lesz magyar a második fordulóban a bogotái női tenisztorna második fordulójában, ugyanis a selejtezőből felkerült Marosi Katalint Arn Grétával sorsolták össze.

A két magyar lány életében másodszor játszott egymás ellen WTA-tornán. Korábban, még 2000-ben Estorilban találkozott a két teniszező, akkor két szoros játszmában, 7:5, 6:4-re Marosi nyerte meg az összecsapásukat.

Második találkozójuk első játszmája kísértetiesen hasonlóan alakult a kilenc évvel ezelőttihez. Akárcsak akkor, most is sok hibára kényszerítették egymást, a szett hajrájában viszont Marosi koncentrált jobban, és szerzett előnyt.

A négyes pályán játszott mérkőzésen Arn öt kettős hibát ütött az első szettben, és gyengén használta ki az első szerváit, így a selejtezőből feljutott Marosi örülhetett a játszma végén.

A folytatásban Arn összeszedte a játékát, a második szett elején elhúzott 2:0-ra, Marosi ugyan felzárkózott (3:2), ám ezt követően is Arn akarata érvényesült, és 6:3-mal kiegyenlített.

Következett a döntő játszma, és a fordulatos csatában végül Marosi diadalmaskodott 7:5-re. Teniszezőnk a második fordulóban a svéd származású, ám francia színekben versenyző Mathilde Johanssonnal mérkőzik, aki a hazaiak versenyzőjét, Catalina Castanót búcsúztatta.

A bogotáihoz hasonlóan 220 000 dollár összdíjazású memphisi WTA-torna első fordulójában Czink Melinda a francia Stephanie Foretz-cel mérkőzött. A magyar lány az első szettet simán, 6:2-re elvesztette egy évvel idősebb, 27 éves ellenfelével szemben.

A második szettben Czink összeszedte magát, brékkel nyitott, majd a játszmát is megnyerte 6:4-re. Mindez azonban kevés volt a győzelemhez, ugyanis a döntő játszmában Foretz volt ismét a pontosabb, és 6:2-re hozta a játszmát és a mérkőzést is. Czink párosban, a kanadai Stéphanie Dubois oldalán javíthat.

WTA-TORNA, COPA SONY ERICSSON COLSANITAS, BOGOTÁ (220 000 dollár, salak)

EGYES, 1. FORDULÓ
Marosi–Arn 7:5, 3:6, 7:5


WTA-TORNA, REGIONS MORGAN KEEGAN CHAMPIONSHIPS, MEMPHIS (220 000 dollár, kemény pálya)

EGYES, 1. FORDULÓ
Foretz (francia)–Czink 6:2, 4:6, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik