Két játszmáig tartott Szávay Ágnes szereplése a párizsi tornán

Vágólapra másolva!
2009.02.09. 17:39
Rövidre sikerült Szávay Ágnes párizsi szereplése a GDF SUEZ WTA-tornán: a fedettpályás viadalon a magyar teniszező 7:6, 6:2-es vereséget szenvedett a kínai Li Nától, 1 óra 39 perc alatt.
Szávay Párizsban is az első fordulóban búcsúzott
Fotó: Párizs Szabolcs (archív)
Szávay Párizsban is az első fordulóban búcsúzott
Szávay Párizsban is az első fordulóban búcsúzott
Fotó: Párizs Szabolcs (archív)
Szávay Párizsban is az első fordulóban búcsúzott

Már az első mérkőzésen kemény ellenfél várt a legfrissebb világranglistán a 30. helyre visszacsúszó Szávay Ágnesre a párizsi WTA-tornán: a magyar teniszező a 28. pozícióban álló kínai Li Na ellen kezdett a 700 ezer dollár összdíjazású viadalon.

A két játékos ranglistahelyezése alapján szoros csatára lehetett számítani, és ez be is igazolódott. Szávay rögtön első adogatójátékát elvesztette (40:15-ről), így 0:3-nál már az eredmény után kellett futnia.

Sikerrel tette: szívós munkával visszakapaszkodott 3:3-ra, a sok szakértő által kulcsfontosságúnak tartott hetedik gémben pedig átvette a vezetést is.

A Li adogatását elvevő Szávaynak 5:4-nél remek lehetősége volt arra, hogy befejezze a szettet, hisz játszmalabdához jutott, de kihagyta, a kínai lány pedig ki tudott egyenlíteni.

A szett sorsa rövidítésben dőlt el: a tie-break-ben Li 6–3-ra elhúzott, de Szávay mindhárom játszmalabdát hárítani tudta. Sajnos a negyediket már nem: 6–7-nél a kínai teniszezőé lett a fontos pont, így Li került játszmaelőnybe.

A folytatás sem alakult éppen ideálisan: Li megint korán brékelt, innen pedig már csak az előny megtartására kellett vigyáznia. Megtette, sőt, még egyszer elvette a magyar teniszező adogatását, és végül simán hozta 6:2-re a második játszmát – Szávay Ágnes párizsi „kalandja” is rövidre sikerült.

A magyar játékosnak ismét meggyűlt a baja szervájával: 11 kettős hibát ütött, ötször vesztette el adogatását – így pedig közel lehetetlen meccset nyerni…

WTA-TORNA, Open GDF SUEZ, Párizs (700 000 dollár, szőnyeg)

EGYES, 1. FORDULÓ
Szávay Ágnes (magyar)–Li Na (kínai) 6:7, 2:6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik