Egy magyar hölgy sem élte túl a selejtezők első fordulóját

Vágólapra másolva!
2008.06.17. 16:26
A nem hivatalos füvespályás tenisz-világbajnokság, a wimbledoni Grand Slam torna hivatalosan csak a jövő héten hétfőn kezdődik, a selejtezők küzdelmei már javában zajlanak, igaz ebben a magyaroknak nem sok öröme lehetett. A nők versenyében ma lépett pályára az összes magyar, de Arn Gréta, Nagy Kyra és Czink Melinda számára sem jutott második mérkőzés.
Czink ezt biztos nem így tervezte...
Fotó: Imago (archív)
Czink ezt biztos nem így tervezte...
Czink ezt biztos nem így tervezte...
Fotó: Imago (archív)
Czink ezt biztos nem így tervezte...

A világranglista 178. helyén álló Arn a majd’ hetven hellyel előtte álló cseh Zahlavova Strycova ellen szenvedett vereséget, holott az első játszmát, rövidítésben még a magyar lány nyerte meg. A második a selejtezők harmadik kiemeltje simán 6:3-ra elvitte, a végén aztán ismét öldöklő küzdelem és újabb rövidítés döntött a cseh lány javára.

Nagy az orosz Anastasia Pavljucsenkovától szintén három szettben kapott ki, igaz, az ő esetében rövidítésekre egyszer sem volt szükség. A világranglista 151. helyét elfoglaló Nagy számára így továbbra sem adatik meg, hogy Wimbledonban főtáblás mérkőzést játsszon, mindösssze 17 éves orosz ellenfele viszont már tavaly is játszott ott egy meccset.

A legnagyobb meglepetés talán Czink Melinda búcsúja, aki az első szettet rövidítésben elbukta ugyan, a másodikat viszont könnyen megnyerte, ám a döntő játszmát legalább ilyen simán vesztette el. Czink a szintén orosz Alina Jidkovától kapott ki, aki a világranglistán a 194. helyen található.

Amint az a magyar lányok legyőzőiből is látszik, a komolyabb versenyzők a főtáblán kezdik meg a szereplést, és még gőzerővel készülnek a tornára – miképp a versenyben maradó egyetlen magyar, Szávay Ágnes is -, de róluk is akad azért hír. Ilyen például, hogy a ’99-es wimbledoni győztes, Lindsay Davenport sérülés miatt visszalépett az Eastbourne-i füvespályás tornától.

„Csalódott vagyok, hogy nem versenyezhetek itt, ahol hét éve megnyertem a versenyt, de még a hétvégén megsérült a térdem és nem jött teljesen rendbe. Nem akartam kockáztatni, mert számomra Wimbledon a legfontosabb” – fogalmazott az idén mindössze hét tornán induló, ám azokból kettőt is megnyerő korábbi világelső, Davenport.

WIMBLEDON, EREDMÉNYEK

NŐK, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ.
Zahlavova Strycova (3.)–Arn 6:7 (3-7), 6:3, 8:6
Pavljucsenkova (20.)–Nagy K. 6:2, 3:6, 6:3
Jidkova–Czink (11.) 7:6 (7-1), 3:6, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik