Szávay Ágnest választották az év feltörekvő játékosának a WTA-nál

Vágólapra másolva!
2008.03.28. 10:25
Újabb elismerést kapott remek 2007-es teljesítményéért Szávay Ágnes: a világranglista 18. helyén álló magyar teniszezőt az év feltörekvő játékosának választotta a női teniszt irányító testület. A WTA több teniszezőt is díjazott a Miami-i gálán, köztük például Justine Henint, vagy éppen Ana Ivanovicot.
Szávay az egész ávben kiválóan teljesített
Szávay az egész ávben kiválóan teljesített
Szávay az egész ávben kiválóan teljesített
Szávay az egész ávben kiválóan teljesített

Hatalmas megtiszteltetésben részesült Szávay Ágnes. A Key Biscayne-i teniszversenyen (ahol a magyar lány éppen a Jelena Vesznyina elleni találkozóra készül) a WTA hét kategóriában tüntette ki a 2007-es év legjobbjait.

A soltvadkerti leányt pedig az év feltörekvő játékosának választotta a szervezet. Korábban számos, azóta már világsztárrá váló, csillag kapta meg ezt az elismerést.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra ez a díj, nagyon örülök, hogy olyanok után kaphattam meg, mint Marija Sarapova vagy Venus és Serena Williams” – mondta Szávay, aki csütörtökön késő este kapta meg a díjat.

A szervezet honlapja külön megemlíti, hogy 19 éves magyar játékos a tavalyi esztendőt a világranglista 189. helyéről kezdte, majd az esztendő közepéig már az 53. helyre jött föl. Később pedig már az első húszban lehet találni a nevét. Ez idő alatt két WTA-versenyt is megnyert (Peking és Palermo), a US Openen pedig a negyeddöntőig menetelt.

A szervezet Justine Henint választotta - a 2003-as esztendő után immár másodszor - az év játékosának, míg a legtöbbet fejlődő teniszező a szerb Ana Ivanovic lett. A legnagyobb visszatérést produkáló teniszezőnek pedig természetesen az első gyermeke születése után ismét ütőt ragadó Lindsay Devenportot választották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik