Tenisz, Fed-kupa: Arn Gréta kikapott, vezetnek a britek

Vágólapra másolva!
2008.01.31. 17:22
A Budapesten zajló, Fed-kupa euró-afrikai zóna 1. csoportjában a magyar válogatott a második fordulóban elvesztette első egyesmérkőzését, így ellenfelünk, a britek 1-0-ra vezetnek. Arn Gréta (képünkön) kétjászmás mérkőzésen szenvedett vereséget Anne Keothavongtól.
Meggyesi Bálint
Meggyesi Bálint
Az első szettben 4:3-ra vezetett Keothavong, addig mindenki hozta a saját adogatójátékát. A brit azonban karnyújtásnyira került a játszmától: sikerült brékelnie és a szettért adogathatott

Arn nagyot küzdött, de megérte: a mérkőzésen először elvette ellenfele adogatójátékét, majd hozta a sajátját is kiegyenlített.

Miután azt követően egyikük sem rontotta el saját adogatását, jöhetett a rövidítés, amelyben a brit gyorsan 6:2-re megugrott. Arn két labdát megoldott, a harmadikat már nem. Az első szett Keothavongé lett.

A második játszma elején Arn megnyerte saját adogatását, majd egy fantasztikus befutással egy háló mögé beejtett labdát visszadva rögtön brékelőnybe került. De sajnos nem sokáig: a sajátjában 0:40 után későn ébredt.

A lendületbe jött brit 6:5 után már a mérkőzésért adogathatott, 40:15-s vezetés után az első szervából be is húzta a mérkőzést.

Arn (118. hely az aktuális WTA-világranglistán) végig képzettebb, összetettebb játékos benyomását keltette mint a vonaljátékra összpontosító Keothavong (135.), ám utóbbi fantasztikus fizikai adottságainak, gyorsaságának és rugalmasságának köszönhetően ellenfele fölé kerekedett. Arn helyzetét tovább nehezítette, hogy rengeteg hibát vétett - különösen a hálóval akadtak gondjai -, játéka sokkal hullámzóbb volt, mint a kiegyensúlyozott, jobban koncentráló Keothavongé.

BUDAPEST, FED-KUPA, EURÓ-AFRIKAI ZÓNA, 1. CSOPORT:

B-CSOPORT, 2. FORDULÓ:
MagyarországNagy-Britannia 0-1
Arn – Keothavong 6:7, 5:7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik