Nadalnak ezúttal sem volt nehéz dolga, most ellenfele adta fel

Vágólapra másolva!
2008.01.20. 13:50
Rafael Nadal könnyedén jutott a negyeddöntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a 4. fordulóban ellenfele, Paul-Henri Mathieu feladta a mérkőzést sérülés miatt. A világranglistán második helyen álló spanyol a legjobb nyolc között Jarkko Nieminennel találkozik.
Rafael Nadalnak nem kellett szenvednie a győzelemért
Reuters
Rafael Nadalnak nem kellett szenvednie a győzelemért
Rafael Nadalnak nem kellett szenvednie a győzelemért
Reuters
Rafael Nadalnak nem kellett szenvednie a győzelemért

Korán előnyt szerzett Nadal francia ellenfele ellen, hiszen 1:1-es állásnál rögtön elvette Mathieu adogatását, és a továbbiakban magabiztosan tartotta is azt.

A huszonnyolcadik helyen rangsorolt játékos először 4:4-es spanyol vezetésnél kért ápolást, és ekkor még nem tűnhetett olyan súlyosnak a sérülése, hiszen a nem sokkal később a saját adogatását megnyerte, azonban ez is kevés volt, hiszen nem tudta visszavenni a brékelőnyt, így Nadal 6:4-re hozta az első szettet.

A második játszma elejétől azonban látni lehetett, hogy a francia nem teljesen egészséges, hiszen elvesztette első két adogatójátékát, így tíz perc alatt 3:0-s hátrányba került. Ekkorra viszont Mathieu már érezte, hogy nem bírja végig a mérkőzést, így fel is adta azt lábsérülés miatt.

Nadalnak így most sem kellett megerőltetnie magát, hiszen eddig még szettet sem vesztett, ezúttal pedig mindössze ötven percet töltött a pályán.

A spanyol klasszis így a negyeddöntőbe jutott, ahol a huszonnegyedik helyen kiemelt finn Jarkko Nieminennel kell összecsapnia.

AUSZTRÁL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (AUSTRALIAN OPEN)

FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 2.) - Mathieu (francia, 23.) 6:4, 3:0-nál Mathieu feladta
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik