Drámai találkozón a belga világelső Justine Henin megvédte címét

Vágólapra másolva!
2007.11.11. 19:43
Fordulatokban gazdag összecsapáson a címvédő Justine Henin 5:7, 7:5, 6:3-ra nyert Marija Sarapova ellen a női teniszezők WTA-világbajnokságának döntőjében. A belga világelső idén csak négy mérkőzést veszített, tíz tornán diadalmaskodott.
Justine Henin megvédte címét
Reuters
Justine Henin megvédte címét
Justine Henin megvédte címét
Reuters
Justine Henin megvédte címét

A két világklasszis korábban hétszer találkozott: Henin ötször, míg Sarapova kétszer nyert. A közös múlt mellett az is a belga teniszező mellett szólt, hogy régóta csúcsformában játszik, míg orosz ellenfele sokáig sérült volt és csak Venus Williams visszalépésének köszönhetően indulhatott Madridban.

A döntő két résztvevője veretlenül jutott el a végjátékig, remek ellenfeleket győzött le simán, így nagy csatát várt a közönség. A szurkolóknak nem is csalatkoztak, az első pillanattól kezdve magas színvonalú produkciónak tapsolhattak.

Az első szettől kezdve jellemző volt a hosszú alapvonalcsata, és meglepetést jelentett, hogy az esetek többségében Sarapova tartotta a lépést Heninnel, alig rontott. A játszma végén az utóbbi évek egyik legkiélezettebb gémjét láthattuk: Henin közel tucatnyi bréklabdát hárított, de ez sem volt elég, Sarapova végül 7:5-tel került lépéselőnybe.

A folytatásra a belga világelső még nagyobb tempóra kapcsolt és megérdemelten került brékelőnybe. Riválisa ekkor még visszavette az elveszített adogatójátékot, de utána ismét Henin akarata érvényesült. A belga sztár újra elnyerte riválisa szerváját, és előnyét meg is őrizte.

A döntő játszmában is kiütközött, hogy Henin elképesztően labdabiztos, ennek köszönhetően gyorsan brékelt, 3:1-re elhúzott. Az orosz szépség ekkor még visszakapaszkodott, elképesztő akaraterővel egyenlített, de többre már nem futotta vasárnapi tudásából.

A világelső újfent elnyerte Sarapova adogatását, ezzel el is döntötte a finálé sorsát. Igaz, négy meccslabdáját még nem használta ki 5:3-nál, de az ötödik esélyt már megragadta és megérdemelten védte meg címét.

Justine Henin idén mindössze négy vereséget szenvedett, hatvanhárom találkozót nyert meg. Tíz tornán diadalmaskodott, 2003 és 2006 után harmadszor zárta az első helyen az évet.

ERICSSON WTA-VILÁGBAJNOKSÁG, MADRID (3 millió dollár, kemény pálya)

DÖNTŐ
Justine Henin (belga) Marija Sarapova (orosz) 5:7, 7:5, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik