Martina Hingis állítja: száz százalékig ártatlannak érzi magát

Vágólapra másolva!
2007.11.01. 21:29
Martina Hingis tagadja, hogy bármikor is használt volna akármilyen drogot. A korábbi világelső egy hosszabb közleményben tájékoztatta a médiát és a szurkolóit, hogy nem kokainozott. Azt elismerte, hogy pozitív lett a tesztje, de elmondta azt is, hogy utána a második negatív lett, és csak a B-próba lett pozitív. Szerinte biztosan elcserélték a mintáját, és nem lehet bizonyítani, hogy amelyik pozitív lett, az az övé.
Martina Hingis a csütörtöki sajtótájékoztatón
Reuters
Martina Hingis a csütörtöki sajtótájékoztatón
Martina Hingis a csütörtöki sajtótájékoztatón
Reuters
Martina Hingis a csütörtöki sajtótájékoztatón

„Az egész karrieremet az jellemezte, hogy mindig őszinte és nyitott voltam mindenkivel szemben. Megvádoltak azzal, hogy kokaint használtam Wimbledonban. Ezt a vádat borzasztónak és szörnyűnek találom, ezért döntöttem úgy, hogy elmondom a sajtónak.”

A svájci kiválóság ezután elmondta, hogy a pályán két fegyvere volt csak: a játék és a találékonyság. És hogy csupán egyetlen dolog határozta meg a teljesítményét: a játék szeretete.

„Azt mondják a kokain növeli az önbizalmat, és ad egyfajta eufóriát. Nem tudom. Csak azt tudom, hogyha eufórikus állapotban próbálnék játszani, az nem nagyon menne.”

„Azt gondolom, hogy bárki számára lehetetlen volna fenntartani az összhangot, ami szükséges a felsőfokú játék és a drogok hatása között. Egyetlen dolog viszont biztos: én félek attól, hogy drogot használjak.”

A korábbi világelső elmondta, hogy amikor a wimbledoni veresége után megtudta, hogy a tesztje pozitív lett, nagyon megdöbbent. Majd utána rögtön csináltatott egy újabbat hajminta alapján, és ez az ártatlanságát igazolta. Azonban azt is elmondta, hogy a B-tesztje is pozitív lett.

„Ekkor rögtön fogadtam egy ügyvédet, ugyanis, ha valaki bekerül egy ilyen doppingolással kapcsolatos gépezetbe, annak egyedül semmi esélye nincsen. A képviselőm számos furcsaságot vett észre a mintavételeknél, és ő is meg volt győződve arról, hogy összecserélték a mintámat, és nem is tudják bizonyítani, hogy az az enyém.”

Hingis hozzátette, hogy azért vallotta be az egész ügyet, mert nem szeretne a következő években a doppingolással foglalkozó szervekkel harcolni.

„Nagyon zaklatott vagyok és mérges is egyben. Száz százalékig ártatlannak érzem magam.”

A svájci versenyző elmondta, hogy egyre nehezebb fizikálisan a legmagasabb szinten teniszeznie. Hiszen miután visszatért - és nyert három tornát – döbbent rá, hogy már huszonhét éves, és a szervezete már nem bírja a megterhelést. Ezért úgy döntött, hogy befejezi a pályafutását egészségügyi problémái, pontosabban a csípősérülése miatt.

A sajtótájékoztatón nem válaszolt a kérdésekre, mert az ügyvédje azt tanácsolta, hogy ezt ne tegye, de zárásként megköszönte a szurkolók éveken át tartó támogatását, és biztosított mindenkit arról, hogy nem használt drogokat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik