Hingis doppingtesztje pozitív lett, a klasszis állítólag kokainozott

Vágólapra másolva!
2007.11.01. 15:57
Pozitív lett Martina Hingis doppingtesztje. A korábbi világelső szervezetében kokain nyomait mutatta ki a vizsgálat. A huszonhét éves klasszis a wimbledoni bajnokságon leadott mintájával bukott meg, azonban ő tagadja, hogy használt volna tiltott szert. A sportoló ezt maga jelentette be a Glattbruggban rendezett sajtókonferenciáján, és egyben azt is, hogy befejezi a pályafutását.
Martina Hingis lehet, hogy ezúttal végleg visszavonul
Martina Hingis lehet, hogy ezúttal végleg visszavonul
Martina Hingis lehet, hogy ezúttal végleg visszavonul
Martina Hingis lehet, hogy ezúttal végleg visszavonul

Hingis teljesen ártatlannak érzi magát

"Pozitív lett a tesztem, de soha nem használtam semmiféle kábítószert, száz százalékig ártatlannak érzem magam" - jelentette ki Hingis. "Amiért mindezt elmondtam, annak oka az, hogy nem szeretnék háborúzni az illetékesekkel. A korom és az egészségügyi problémáim miatt egyébként is úgy döntöttem: nem folytatom a karrieremet."
(MTI/dpa/Reuters)
A csütörtöki Glattbruggban rendezett sajtókonferenciáján Martina Hingis sokkolta a megjelent újságírókat, hiszen arra lehetett számítani, hogy a korábbi világelső bejelenti a visszavonulását.

Ehelyett azonban meglepő vallomással állt elő a klasszis versenyző, méghozzá elmondta, hogy a doppingtesztje pozitív lett, az idei wimbledoni bajnokságon bukott meg az ellenőrzésen. A huszonhét éves svájci teniszcsillag szervezetében kokain nyomait mutatta ki a vizsgálat, azonban ő tagadja, hogy bármilyen tiltott szert használt volna, szerinte összecserélték a mintáját.

Hingisnek ez a szezonja korábban ért véget a vártnál, ugyanis a múlt hónapban visszatérően problémái akadtak a csípőjével, és elmondása szerint szeretné annyi ideig pihentetni, amíg teljesen egészséges nem lesz újra.

A svájci média ezért foglalkozott komolyan azzal, hogy az egyéniben ötszörös Grand Slam-győztes versenyző végleg „leteszi az ütőt”.

A Kassán született svájci kiválóság, aki az elegáns és taktikus játékával rengeteg szurkoló kedvencévé vált, először 2003-ban vonult vissza sorozatos bokasérülései miatt.

A 2006-os visszatérése után Hingis újra visszaverekedte magát az elitbe, a tavalyi évben három tornát is megnyert, és az előző esztendőt a világranglista hetedik helyén zárta. Sőt a mostani sérülései ellenére a svájci csillag a tizenkilencedikként van számon tartva a női teniszezők között.

Hingis eddig háromszor nyerte meg az Australian Opent, egyszer a US Opent, valamint egyszer Wimbledonban is diadalmaskodott.

A svájci klasszis eddig karrierje során negyvenhárom WTA-torna címet gyűjtött be egyesben, és harminchetet párosban.

A csillag először 1997 március 31-én lépett a világranglista első helyére, majd abban az évben, és emellett 1999-ben valamint 2000-ben is az élen zárta ezt a rangsort december végén. A huszonhét éves versenyző eddig több, mint húsz millió dollárt teniszezett össze.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik