Szávay Ágnes két játszmában kerekedett felül argentin ellenfelén

Vágólapra másolva!
2007.09.21. 09:52
Bejutott a Pekingben zajló, 600 ezer dollár összdíjazású tenisztorna elődöntőjébe Szávay Ágnes. A magyar játékos a negyeddöntőben két játszmában, 6:2, 6:4-re verte az argentin Maria Emilia Salernit.
Szávay Ágnes már elődöntős Pekingben
Szávay Ágnes már elődöntős Pekingben
Szávay Ágnes már elődöntős Pekingben
Szávay Ágnes már elődöntős Pekingben

Elsőként Lindsay Davenport jutott be az elődöntőbe, miután két játszmában búcsúztatta a negyedik helyen kiemelt orosz Jelena Gyementyijevát. A hatodik kiemelt Szávay Ágnesnek az argentin Maria Emilia Salernit kellett legyőznie, hogy kiharcolja a legjobb négy közé jutást.

A magyar játékosa hatodik játékban brékelni tudott. Nem is akárhogy, hiszen negyven semminél három bréklabdája volt, és már az elsőt értékesítette. Szávay hozta saját adogatását is, majd miután újra elvette Salerniét, övé lett az első játszma (6:2).

A második szett rosszul indult a magyar teniszező számára, hiszen Salerni az első játékban egyből három bréklabdáig jutott, és az elsőt ugyan elhárította Szávay, a következő labdamenetben elvette az adogatását a dél-amerikai. Szerencsére utána fordult a kocka, klasszisunk vette el hasonló körülmények között ellenfele adogatását.

2:2 után azonban újra Salerni brékelt, ezzel átvette a vezetést a játszmában. Sajnos, a magyar játékos nem tudta visszavenni a labdamenetet, 4:2-re az argentin vezetett.

Szávay a következő három játékban azonban jobbnak bizonyult ellenfelénél, Salerni 4:3-as vezetése után sikerült brékelnie. Saját adogatásai megnyerése után 5:4-nél újra sikerült elvennie ellenfele szerváit, és egy óra tizenkét perc játék után megnyerte a meccset.

A magyar játékos ellenfele az elődöntőben a Mauresmo-Peng párharc győztese lesz.


PEKING, NŐI EGYES

NEGYEDDÖNTŐ
Szávay (magyar, 6.)-Salerni (argentin) 6:2, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik