Venus Williams tovább halad a negyedik wimbledoni diadal felé

Vágólapra másolva!
2007.07.05. 14:12
A háromszoros győztes Venus Williams két játszmás, 85 perces találkozón diadalmaskodott Szvetlana Kuznyecova ellen, így bejutott az elődöntőbe az angol nyílt teniszbajnokságon. A 23. helyen kiemelt amerikai klasszis a fináléba kerülésért Ana Ivanovics és Nicole Vaidisova találkozójának továbbjutójával mérkőzik.
Venus Williams újabb orosz teniszezőt búcsúztatott
Reuters
Venus Williams újabb orosz teniszezőt búcsúztatott
Venus Williams újabb orosz teniszezőt búcsúztatott
Reuters
Venus Williams újabb orosz teniszezőt búcsúztatott

Williams és Kuznyecova összecsapása újra megmutatatta, Wimbledonban kevés jelentőséget kell tulajdonítani a kiemelési sorszámnak. Az orosz teniszező ugyanis világranglista-helyezésének köszönhetően papíron esélyesebbnek tűnt, de ellenfele jóval sikeresebb füvespályás múlttal rendelkezik.

A tengerentúli klasszis pedig Marija Sarapova szerdai „oktatását" követően Kuznyecova ellen is bizonyította, jelenlegi szerényebb rangsor-pozíciója ellenére még a közvetlen élmezőny tagja. Venus Williams tenyeressel és fonákkal is biztosabb volt, magabiztosan nyert.

Az amerikai játékos a 26 perces nyitó szettben egyszer jutott bréklabdához, annak kihasználása pedig máris részsikert jelentett. Pedig statisztikailag szinte nem volt különbség (önhiba: 8-6 Kuznyecova „javára”, nyerő ütések: 10-10) a két teniszező között, az egyetlen adogatáselnyerés kivételével.

A folytatás még kiegyensúlyozottabb volt, de itt is egy brék döntött, igaz ekkor már egyszer Kuznyecova is elnyerte riválisa adogatójátékát. Érdekesség, hogy az összes megnyert labdamenet (72-58) simább Williams-sikert mutat.

ANGOL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG, NEGYEDDÖNTŐ

NŐI EGYES
V. Williams (amerikai, 23.) Kuznyecova (orosz, 5.) 6:3, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik