Szávay Ágnes a főtábla kapujában, Nagy Kyra viszont búcsúzott

Vágólapra másolva!
2007.06.20. 14:19
Az első helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmás találkozón legyőzte a brit Sarah Borwellt az angol nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, így már csak egy siker választja el attól, hogy felkerüljön a 128-as főtáblára. A kvalifikáció másik magyar szereplője, Nagy Kyra viszont vereséget szenvedett a cseh Barbora Zahlavova-Strycovától, így befejezte szereplését.
Szávay Ágnes ismét feljuthat egy Grand Slam-torna főtáblájára
Szávay Ágnes ismét feljuthat egy Grand Slam-torna főtáblájára
Szávay Ágnes ismét feljuthat egy Grand Slam-torna főtáblájára
Szávay Ágnes ismét feljuthat egy Grand Slam-torna főtáblájára

Szávay a legfrissebb világranglistán a 70. helyen áll, de a füves pályás GS-viadalon az egy hónappal ezelőtti pozíció alapján állították össze az indulók listáját. Szávay akkor még 129. volt, emiatt kell szerepelnie a kvalifikációban. Kedden, a selejtező első fordulójában az új-zélandi Marina Erakovicot múlt felül 7:5, 6:3-ra.

Szerdán a hazai pályán szereplő Sarah Borwell volt a magyar tinédzser riválisa, így nehéz mérkőzésre számíthattunk. Igaz, hogy a brit teniszező jelenleg csak 265. helyen áll a világranglistán, de jól ismeri a wimbledoni pályákat, tavaly és 2005-ben is főtáblás volt. Legutóbb mérkőzést is nyert az elitmezőnyben.

Az első és a második szett egyaránt 6:4-es Szávay sikert hozott, vagyis szoros csatát vívott a két játékos.

A világranglista 137. helyén álló Nagy Kyra az első fordulóban még három szettes találkozón, 6:7 (2-7), 7:6 (7-2), 6:0-ra győzött a német Sabine Klaschke ellen, de sajnos a folytatás esetében már nem volt sikeres.

A magyar teniszező az első szettben egészen a rövidítésig óriási csatát vívott Zahlovava-Strycovával, a folytatásban azonban már a cseh lány akarata érvényesült. A gyors brék után a tizedik gémben Nagy elnyerte ellenfele adogatását, de utána sajátját ismét elbukta.

Szávay következő ellenfele a selejtezőben a 24. helyen kiemelt Akgul Amanmuradova lesz. A 23. születésnapját vasárnap ünneplő üzbég játékos a 143. helyen áll az aktuális világranglistán, először szerepel Wimbledonban. A Roland Garroson nemrég mérkőzést nyert a főtáblán, miután sikeresen szerepelt a selejtezőben. Az elitmezőnyben aztán Nicole Vaidisova múlta fel Amanmuradovát.

WIMBLEDON, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

NŐI EGYES
Szávay Ágnes (1. helyen kiemelt a selejtezőben) Borwell (brit) 6:4, 6:4
Zahlavova-Strycova (cseh) Nagy Kyra 7:6 (8-6), 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik