Jól kezdtek a magyarok a selejtezőben, Nagy és Szávay is továbbjutott

Vágólapra másolva!
2007.06.19. 18:55
Győzelemmel mutatkozott be Nagy Kyra és Szávay Ágnes az idei szezon harmadik Grand Slam-tornáján, az angol nyílt teniszbajnokságon. A két magyar játékos a selejtező első fordulójában lépett pályára, három, illetve két szettben harcolta ki a továbbjutást.
Szávay Ágnes újabb győzelmet aratott, még két siker kell
NS-archív (Meggyesi Bálint)
Szávay Ágnes újabb győzelmet aratott, még két siker kell
Szávay Ágnes újabb győzelmet aratott, még két siker kell
NS-archív (Meggyesi Bálint)
Szávay Ágnes újabb győzelmet aratott, még két siker kell
Nagy Kyra dolga nehezebb volt szerdán, meccslabdát hárítva nyert a világranglista 259. helyén álló Sabine Klaschke ellen. A viadal honlapja szerint a magyar teniszező rövidítésben vesztette el az első szettet, majd a másodikban német ellenfelének 5:3-nál két meccslabdája is volt. Szerencsére Nagy mindkettőt hárította és végül egy újabb tie-breakben egyenlített.

A döntő játszmában Klaschke teljesen összeomlott és magyar riválisa könnyedén nyerte a gémeket. A világranglistán 158. Nagy ellenfele a második körben a cseh Barbora Zahlavova Strycova lesz.

Nagy Kyra után az elmúlt hetekben számos sikert elért Szávay Ágnes is győzelemmel kezdte a selejtezőt Wimbledonban, két játszmás mérkőzésen múlta felül az új-zélandi Marina Erakovicot.


Szávay a legfrisebb világranglistán a 70. helyen áll, de a füves pályás GS-viadalon az egy hónappal ezelőtti pozíció alapján állították össze az indulók listáját. Szávay akkor még 129. volt, emiatt kell szerepelnie a kvailifikációban.

A magyar az első szettet nagy csatában nyerte Erakovic ellen, utána pedig nagy fölénybe került. Szávay 5:1-re is vezetett, s noha utána elveszítette adogatását, 5:3-nál már nem kegyelmezett.

Nagy Kyra a selejtező második fordulójában a világranglista 144. helyén álló cseh Barbora Zahlavovával találkozik. Szávay következő ellenfele a brit Sarah Borwell (248.) lesz.

A feljutáshoz három győzelem szükséges. Czink Melinda egyetlen magyarként alanyi jogon szerepel a 128-as főtáblán.

WIMBLEDON

NŐI EGYES, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ:
Szávay Ágnes-Erakovic (új-zélandi) 7:5, 6:3
Nagy Kyra-Klaschke (német) 6:7 (2-7), 7:6 (7-2), 6:0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik