A nap képe: a döntős magyar férfi gyorskorcsolyaváltó ünneplése (Fotó: AFP)

A LEGFONTOSABB HÍREK

Olimpiai döntős a magyar férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállításban! Az ellenfelek: Dél-Korea, Kína, Kanada. Február 22-én, csütörtökön a váltó döntője lesz a zárószám, várható kezdés 13.00.

 

Keszler Andrea és Jászapáti Petra sem jutott elődöntőbe a rövid pályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyszámában, melyet az olasz Arianna Fontana nyert meg. Liu Shaoangot kizárták a férfi 1000 előfutamában egy versenybaleset után. Liu Shaolin Sándor újraindított futamából a negyeddöntőbe jutott, folytatás szombaton 11.44-kor.

• Az időjárás végre engedi versenyezni az alpesi sízőket is, a férfi kombinációt az előző napok szeles kálváriája után meg lehetett rendezni. Az alpesi sí egyik legnagyobb egyénisége, az osztrák Marcel Hirscher életében először ünnepelhetett olimpiai aranyérmet. Samsal Dalibor a 32., Kékesi Márton a 35. helyen végzett.

 
A XXIII. TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOK ADATBANKJA, PROGRAM
A MAGYAR INDULÓK
HELYSZÍNEK ÉS HASZNOS LINKEK
ÉREMTÁBLA

• A hódeszkások női félcső versenyszámát a csupán 17 esztendős amerikai Chloe Kim nyerte meg.

• A férfi gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyszámában holland siker született, Kjeld Nuis révén. A magyar zászlóvivő Nagy Konrád a 29. helyen végzett.

• Sífutásban a női és férfi klasszikus stílusú sprintversenyt bonyolították le. A nőknél a svéd Stina Nilsson, a férfiaknál a norvég Johannes Hösflot Klaebo diadalmaskodott. Kónya Ádám a 67. helyen végzett a kvalifikációban, nem jutott tovább.

Kanada nyerte meg a curling vegyes párosok versenyét, a döntőben 10–3-ra legyőzve Svájcot. A bronzérem az Orosz csapaté.

• Női szánkóban német győzelem született Natalie Geisenberger révén.

XXIII. TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOK, PJONGCSANG

A KEDDI ARANYÉRMESEK
Alpesi sí, férfi kombináció:
Marcel Hirscher (Ausztria)
Curling, vegyes páros: Kanada
Gyorskorcsolya, férfi 1500 m: Kjeld Nuis (Hollandia)
Hódeszka, női félcső: Chloe Kim (Egyesült Államok)
Rövid pályás gyorskorcsolya, női 500 m: Arianna Fontana (Olaszország)
Sífutás, férfi klasszikus stílusú sprint: Johannes Hösflot Klaebo (Norvégia)
Sífutás, női klasszikus stílusú sprint: Stina Nilsson (Svédország)
Szánkó, női egyes: Natalie Geisenberger (Németország)

 

Még több