Téli olimpia: a két arany után elkapkodták a 200 000 forintos űrkabátokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.15. 08:58
null
Chloe Kim (balra) győzelme is hozzájárult, hogy a méregdrága snowboardkabátokat „kipucolták” a szurkolók a boltokból (Fotó: AFP)
A jelek szerint a téli olimpia az üzletmenetet is megdobja: a hódeszkás Chloe Kim és Shaun White pjongcsangi aranyérme után a „megvadult” rajongók kisöpörték a 800 amerikai dolláros (kb. 200 000 forint) snowboardkabátokat az üzletekből, de a hivatalos amerikai csapatruha is rekordeladásokat dönt.

A Burton cég jelezte, hogy Kim és White hódeszkadiadala után az űrruha inspirálta snowboardkabátokat mind elvitték. Óriási „tüskét” regisztráltak a „csak” 300 dolláros hivatalos amerikai csapatkabátok eladásaiban is, amelyeket a Nike gyárt.

„Ahogy White félcsődöntője lement, láttuk, hogy azonnal elkezdenek kilőni az eladások” – nyilatkozta Jack Boyle, az e-kereskedelemmel foglalkozó és a hivatalos téli olimpiai ruházatokat árusító Fanatics képviselője a Reuters hírügynökségnek.

A szocsi olimpiához viszonyítva 80 százalékkal megugrottak a hivatalos csapatfelszerelések eladásai. A legjobban fogyó ruhadarab egyébként az amerikai jégkorong-válogatott meze. A jégkorong, a hódeszka és a curling felszerelési tárgyai a legnépszerűbbek.

A legnagyobb meglepetés, hogy az amerikaiak hivatalos csapatpizsamáját is elkapkodták, olyannyira, hogy négyszer kellett utánrendelni – a pizsamát a The Today Show-ban mutatták be, és ennek hatására olyan eladásokat regisztráltak, ami még a cégeket is megdöbbentette.

A Fanatics közölte, hogy a kanadai, orosz és észak-európai országok hivatalos felszereléseinek eladásait is alaposan megdobta a téli olimpia. Mondhatni, attól, hogy az oroszoknak nem lehet orosz felszerelésük Pjongcsangban, a rajongók még veszik…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik