Műkorcsolya GP-döntő: negyedik a magyar páros a rövidprogram után

Vágólapra másolva!
2023.12.07. 14:24
null
Fotó: Facebook/Hunskate
A rövidprogram után a negyedik helyen áll a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei páros a műkorcsolyázók és jégtáncosok pekingi Grand Prix-döntőjében.

Az idén Európa-bajnoki ötödik és világbajnoki hetedik magyar kettős a párosok csütörtöki versenyében 65.51 ponttal, vagyis – a hazai szövetség Facebook-oldalának beszámolója szerint – az eddigi legjobbjával zárt.

Az első három helyen a Minerva Fabienne Hase, Nikita Volodin német, a Deanna Stellato-Dudek, Maxime Deschamps kanadai és a Sara Conti, Niccolo Macii olasz duó áll a pénteki kűr előtt. Ötödik a Rebecca Ghilardi, Filippo Ambrosini olasz, míg hatodik a Lia Pereira, Trennt Michaud kanadai kettős.

Az orosz születésű korcsolyázók alkotta magyar páros – amely először szerepel GP-döntőben – jól kezdte a szezont, a GP-sorozat vancouveri állomásán, a Skate Canadán október végén második volt, majd november közepén, az espoói fordulóban a harmadik helyen végzett.

Később a férfiak versenyében sporttörténelmi pillanatot láthatott a közönség, ugyanis az amerikai Ilia Malinin lett az első, aki a sportág legnehezebb ugrását, a négyfordulatos Axelt sikeresen végrehajtotta a rövidprogramban.

„Sehol nincs a szabálykönyvben, hogy nem megengedett a négyfordulatos Axel különálló ugrásként. A szabály annyit ír elő, hogy egy három- vagy négyfordulatos ugrást kell bemutatni. Ezért döntöttem el, hogy megpróbálom, aztán meglátjuk, hogy sül el” – mondta a 19 éves versenyző, aki egyéni legjobbjaként 106,90 pontot kapott a rövidprogramjára, mellyel élen áll a szombati kűr előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik