Videó: kartonpapíron vitte dobogóra a riválist az őt megelőző síugró

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.03. 12:00
null
Anze Lanisek (jobbra) megható gesztussal üzent Dawid Kubackinak és kórházban ápolt feleségének (Fotó: Getty Images)
Gyönyörű jelenettel zárult a síugrószezon utolsó, planicai világkupaversenye, amikor a versenyen második, az összetettben harmadik helyen végző Anze Lanisek megható gesztust gyakorolt a viadalt kórházban ápolt felesége miatt kihagyó lengyel sztár, Dawid Kubacki felé – írta meg a TVP World.

A planicai versenyt a szlovén Timi Zajc nyerte Lanisek és az osztrák Stefan Kraft előtt, ugyanakkor a világkupában a norvég Halvor Granerud és Kraft mögött a mostani második helyezésével Lanisek megelőzte Dawid Kubackit és végül bronzérmes lett.

A lengyelről azonban nem feledkeztek meg riválisai, s Lanisek egy Kubackit ábrázoló, életnagyságú kartonpapírral állt a dobogó legalsó fokára.





„Számomra második volt ebben a szezonban, még csak nem is harmadik” – idézi a TVP World Laniseket, akinek honfitársa, a planicai győztes Zajc és az ezüstérmes Kraft egy közös molinón kívántak sok sikert Kubacki családjának. Ráadásul a versenyt szervező Sandro Pertile is támogatását fejezte ki a síugrócsalád nevében Kubackiéknak.

Marta Kubacka szívproblémák miatt került kórházba, ahol az orvosok küzdenek az életéért.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik