Sífutó-vk: norvég fölény a Tour de Ski 5., sprintszakaszán

K. Z.K. Z.
Vágólapra másolva!
2023.01.06. 15:34
Az olaszországi Val di Fiemmében klasszikus stílusú sprintversennyel folytatódott a sífutó világkupa legrangosabb versenye, a Tour de Ski. A férfiaknál a győzelmet az ötödik szakaszon is az éllovas, a címvédő norvég Johannes Hösflot Klaebo szerezte meg, a nőknél azonban a két Weng-iker, azaz Lotta Udnes és Tiril Udnes végzett az élen.

Klaebo eddig száz százalékosan teljesíti az idei Tourt, de nem volt ez másképpen egy éve sem. Azonban a mostani szakaszgyőzelemmel alapozhatta meg az idei végső sikerét, ugyanis 12 másodpercről csak nem egy percre nőtt az előnye összetettben, ráadásul már nem az olasz Federico Pellegrino, hanem a pénteki szakaszon második svéd Calle Halfvarsson az első számú üldözője.

A nőknél viszont kissé tömörödött az élmezőny, pedig az eddig harmadik helyen álló norvég Anne Kjersti Kalvä betegség miatt feladta a versenyt. A szakaszon hármas norvég siker született, s mivel az éllovas svéd Frida Karlsson az elődöntőbe sem jutott be, így üldözője, Tirill Udnes Weng majdnem egy percet lefaragott a hátrányából, ami azonban még így is több, mint 40 másodperc.

Szombaton, ugyancsak Val di Fiemmében 15 km-es klasszikus stílusú szakaszt rendeznek, vasárnap pedig a 10 km-es, úgynevezett „Final Climbbal” zárul a verseny, ahol az Alpe Cermis-re másznak fel a sífutók.

TOUR DE SKI, VAL DI FIEMME (OLASZORSZÁG), 5. SZAKASZ
Férfi sprintverseny (klasszikus stílus)
1. Johannes Hösflot Klaebo (norvég) 2:43.85 perc
2. Calle Halfvarsson (svéd) +0.26 mp
3. Simone Mocellini (olasz) +0.94
A Tour de Ski állása:
1. Johannes Hösflot Klaebo (norvég) 1:32:39 óra
2. Calle Halfvarsson (svéd) +0.58 mp
3. Federico Pellegrino (olasz) +1:08 perc
Női sprintverseny (klasszikus stílus)
1. Lotta Udnes Weng (norvég) 3:06.04 perc
2. Tiril Udnes Weng (norvég) +0.35 mp
3. Mathilde Myhrvold (norvég) +0.67
A Tour de Ski állása:
1. Frida Karlsson (svéd) 1:47:04 óra
2. Tiril Udnes Weng (norvég) +0:41 mp
3. Krista Pärmäkoski (finn) +1:05 perc

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik