Sífutó-vk: norvég fölény a Tour de Ski 2. szakaszán

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.01.01. 14:09
null
Tiril Udnes Weng (Fotó: AFP, archív)
A svájci Val Müstairban klasszikus stílusú 10 km-es üldözéses versennyel folytatódott a sífutó-világkupa legrangosabb viadala, a Tour de Ski. A férfiaknál a győzelmet az első szakaszhoz hasonlóan a címvédő norvég Johannes Hösflot Klaebo, a nőknél honfitársa, Tiril Udnes Weng szerezte meg.

 

A 2. szakaszon a szombati etapon megszerzett időkülönbségekkel indították a versenyzőket, így Klaebo rajt-cél győzelmet aratott, gyakorlatilag végig őrizni tudta nagyjából 10 másodperces előnyét, a tegnap 9. helyezett honfitársa, Paal Golberg és a sprintben második olasz Federico Pellegrino előtt.

A nőknél ezúttal a Weng ikrek közül Tiril Udnes bizonyult a leggyorsabbnak, aki a szombati sprintversenyen negyedik volt – ikertestvére, Lotta Udnes ott 3., most 5. lett, nővérük, Heidi pedig már kétszer, 2017-ben és 2018-ban megnyerte a Tourt –, hajszállal megelőzve a tizenkettedikként induló, klasszikusspecialista finn Kerttu Niskanent és a legnagyobb esélyesnek számító, tegnapi 5. svéd Frida Karlssont.

A szakasz sorrendje egyben az összetett állása is. A Tour de Ski mezőnye most a németországi Oberstdorfba költözik, ahol január 3-án és 4-én újabb két szakaszt rendeznek, majd az olaszországi Val di Fiemmében három szakasszal zárul a sorozat január 8-án.

TOUR DE SKI, VAL MÜSTAIR (SVÁJC), 2. SZAKASZ
Férfi 10 km-es üldözéses verseny (klasszikus stílus)
1. Johannes Hösflot Klaebo (norvég) 25:55.0 perc
2. Paal Golberg (norvég) +10.2 mp
3. Federico Pellegrino (olasz) +10.2
Női 10 km-es üldözéses verseny (klasszikus stílus)
1. Tiril Udnes Weng (norvég) 28:51.3 perc
2. Kerttu Niskanen (finn) +0.4 mp
3. Frida Karlsson (svéd) +0.6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik