Rp. gyorskorcsolya Eb: második a kisdöntőben a férfiváltó

Vágólapra másolva!
2023.01.15. 13:49
null
A váltó Varnyú Alex előzésével élre állt, de nem tudta megtartani a helyet (Fotó: Árvai Károly, archív)
A magyar férfiváltó második lett a kisdöntőben a gdanski rövid pályás Európa-bajnokságon, így nagy valószínűséggel a hatodik helyen zár.

 

A kvartettből ezúttal a csapat legjobbja, Nógrádi Bence maradt ki, mivel az 1000 méter egyéni küzdelmei mellett a vegyes váltó tagjaként is érdekelt lesz a vasárnap délutáni programban. A Bontovics Balázs, Talabos Attila, Tiborcz Dániel, Varnyú Alex összeállítású négyes fél távig a második helyen „utazott”, majd a rangidős Varnyú előzésével élre állt tempót diktálni.

Az iram növelésével előbb az ukránok, majd a britek is elkezdtek leszakadni, de 11 körrel a vége előtt az esélyesebb belgáknak is lett egy negyedkanyarnyi hátrányuk. A rivális legjobbja, az 1500 méteren ezüstérmes Stijn Desmet azonban ledolgozta a hátrányt, majd egy váltásnál már a belgák kerültek az élre, ezt a pozíciót pedig már nem is engedték ki a kezükből. Amennyiben a fináléban nem lesz sárga lapos kizárás, akkor összességében a hatodik helyen végez a magyar férfiváltó.

„Mivel a belgáknak van egy világklasszis befejező emberük, az volt a taktikánk lényege, hogy lehetőleg hátrányból kelljen indulnia. A fiúk tökéletesen betartották az utasításokat, volt is egy pillanat, amikor úgy tűnt, sikerül valamelyest leszakítani őket, de végül ledolgozták a hátrányt, így a végén nem volt kérdés” – értékelt Bánhidi Ákos, a magyar válogatott vezetője, aki elárulta, hogy Nógrádi Bencét valóban pihentették a délutáni nagyobb feladatokra.

Vasárnap az 1000 méter küzdelmeivel és a váltók döntőivel zárul a kontinensviadal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik