Téli olimpia: tigrisjelmezben ugorva búcsúzott a hódeszkás – videó

Vágólapra másolva!
2022.02.14. 18:41
null
Repül a, repül a... tigris?! (Fotó: AFP)
A pekingi téli olimpia egyik legkülönösebb szereplését tudhatja magáénak a francia Lucile Lefevre, aki élete utolsó versenyén indult hétfőn, a hódeszkások big air számában – tette ezt a második és harmadik sorozatban tigrisjelmezbe öltözve.

A női hódeszkásoknál a Pjoncsang után második olimpiáján szereplő francia Lucile Lefevre úgy érkezett Pekingbe, hogy tudta: ez lesz számára a hattyúdal, ám nem sikerült számára túl jól a verseny, viszont a búcsú annál emlékezetesebb lett. Slopestyle-ban ugyanis mindkét ugrásánál elesett – bele is sérült –, nem került döntőbe, és a 27. helyen zárt.

Ilyen előzmények után következett számára hétfőn az utolsó versenye a big air, amelyben igazán megadta a módját a búcsúnak – ha már úgy alakult, hogy fájós térde miatt trükköket nem tudott bemutatni.

Az első ugrását még a franciák hivatalos felszerelését, ruháját viselve hajtotta végre, a második és a harmadik kísérleténél viszont egész alakos tigrisjelmezt öltött magára, s abban ugrott – és búcsúzott.

Az AFP beszámolójából kiderül, Lefevre akciója meglehetősen spontánnak bizonyult, a svájci hódeszkástól Nicolas Hubertől kérte kölcsön a jelmezt, hogy ha már a trükközés elmarad, legalább valahogy emlékezetessé tegye az utolsó ugrásait.

Persze, adódik a kérdés, hogy került a svájcihoz a maskara.

„Igazából Nicolas teljesen őrült srác” – mondta a svájciról Lefevre. Huber egyébként az Instagram-fiókjában több videóban is ezt a jelmezt viseli, vélhetően az olimpiai játékok kezdetével egybeeső kínai új év inspirálta: az ázsiai országban másfél hete kezdődött el a Tigris éve.

„Tegnap megkérdeztem tőle, hogy kölcsönadná-e a jelmezt, mert a mai nekem igazán különleges nap lesz, és persze, bele is egyezett” – fogalmazott a 26 éves francia, aki a három trükkmentes ugrásával az utolsó helyen fejezte be pályafutása utolsó versenyét.

LEFEVRE UTOLSÓ UGRÁSA


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik