Téli olimpia: lakókocsiban élt, így készült Pekingre a máltai hódeszkás

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.02.10. 16:53
null
Jenise Spiteri Málta egyetlen sportolója a pekingi olimpián
Pénzhiányban szenvedett, nem tudott normálisan edzeni, mégis kijutott a téli olimpiára Jenise Spiteri, aki Málta színeit képviseli Pekingben a hódeszkások versenyein.

 

A 29 éves máltai származású hölgy az Egyesült Államokban nőtt fel, és esett szerelembe a hódeszkázással, azon belül is a halfpipe, azaz félcsöves versenyszámmal, ám nem ért el jelentős eredményeket. Ez nem akadályozta meg abban, hogy kitűzze maga elé az olimpiai szereplést, 2012 januárjában ki is írta a Facebook-profiljával, hogy edzőt keres. A posztot ketten lájkolták, és tíz komment született alatta.

A 2018-as pjongcsangi olimpiáról Achilles-ín-szakadás miatt marat le, az elmúlt években pedig mindent alárendelt az álmának: lakókocsiban élt, amelyben még hűtő sem volt, ezért sokáig olyan élelmiszereket vásárolt, amelyeket szobahőmérsékleten is lehet tárolni.

Jenise Spiteri nagy áldozatot hozott az olimpiai szereplésért (Fotó: AFP)
Jenise Spiteri nagy áldozatot hozott az olimpiai szereplésért (Fotó: AFP)

Amit félretett, abból 2020-ban egy jobban felszerelt furgont vásárolt, ebben már volt hűtőszekrény és tudott főzni, ám továbbra is fűtés nélkül aludt.

Pekingbe sikerült kijutnia nagyapja hazája, Málta színeiben, az ország egyetlen versenyzőjeként – Jenise Spiteri történetéről (további megpróbáltatásairól ő maga mesél), valamint az olimpián elért eredményéről részletesen olvashat a csupasport.hu oldalon, ide kattintva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik