Hódeszka: jó magyar szereplés a kanadai világbajnokságon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.01.21. 13:26
Szigeti Viktor az úgynevezett big air (ugrás) számban a 14., Gyarmati Anna pedig slope style-ban (trükk) a 16. helyen végzett a hódeszka-világbajnokságon a kanadai Stonehamben. Szigeti különösen elégedett lehet, hiszen ő az első magyar versenyző, aki felnőtt, férfi snowboard-vb döntőjében szerepelhetett.

A kanadai FIS snowboard-világbajnokságon a körülmények egy kicsit sem könnyítették meg két versenyzőnk helyzetét, ugyanis az elődöntőben -33 fokos hidegben, szélben, jeges pályán kellett bizonyítaniuk.

„Örültem, hogy mozogni tudtam ebben a hidegben. A pályát szín tiszta jég borította és olyan nagy volt az ugrató, hogy 10 lány el sem indult a mezőnyből. Ráadásul az edzés során megfájdult a sípcsontomnál lévő izom a kemény érkezőktől, így nehezen tudtam ugrani” – mondta Gyarmati Panka, aki a 16. hellyel 150 világbajnoki pontot szerzett, így pedig a profi világranglista (WST) 5. helyén áll.

A 14. helyen záró Szigeti Viktor is küzdött a természeti erők ellen élete második világbajnokságán, elődöntője után -5 fokra melegedett a hőmérséklet az időközben leszakadó hó miatt. De „a hó még nem is lett volna probléma, ha kicsivel nehezebb vagyok. Ugyan az edzésen tökéletesen megugrottam a backside 720-at, amely után még a 900 fokos fordulat is sikerült, de a versenyen sajnos rontottam. Az első ugrásomnál rosszul érkeztem és beleültem, és sajnos a második köröm sem a terveim szerint sikerült.” – értékelt Szigeti.

A snowboard világbajnokság ezzel még nem ért véget: két magyar versenyző, Viszlay Vanda és Pátkay Marcell alpin versenyszámokban áll rajthoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik