Műkorcsolya: kihallgatták a közúti balesetet okozó bolgár bajnokot

Vágólapra másolva!
2008.01.10. 21:40
A tárgyalás csak január 30-án kezdődik el, de csütörtökön egy előzetes kihallgatáson vett részt Makszim Sztaviszki, kétszeres világbajnok bolgár jégtáncos.

Sztaviszki 2007. augusztus ötödikén súlyos közúti balesetet okozott autójával. A balesetben vétlen autóban meghalt a gépjárművet vezető 23 éves fiatalember, míg a vele utazó, 18 éves barátnője négy hónapig volt kómában az esetet követően.

A baleset előtt nem sokkal egy helyszínelő rendőr már figyelmeztette a sportolót, hogy vezessen óvatosabban, ő azonban figyelmen kívül hagyta az intő szót.

A baleset utáni a vérvizsgálat Sztaviszkinál a megengedett határérték (Bulgáriában 0.5 százalék) több mint kétszeresét (1.1 százalék) mutatta ki.

A jégtáncost, aki óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják.

„Ez egy szörnyű tragédia. Nem is akarom kommentálni - mondta a csütörtöki meghallgatás előtt Sztaviszki. Majd annak végén, távoztában még hozzátette - Egész életemben lehajtott fejjel járok majd.”

Az orosz születésű Sztaviszki Albena Denkovával párban (képünkön) kétszer nyert vb-t, legutóbb 2007 márciusában Tokióban, ahol megvédték címüket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik