Német váltó: négyből négy, ami összetett Világkupa-sikert jelent

Vágólapra másolva!
2008.01.09. 21:54
Címkék
A Kathrin Hitzer, Magdalena Neuner, Sabrina Buchholz, Kati Wilhelm összetételű német váltó sikerével végződött a németországi Ruhpoldingban megrendezett sílövő Világkupa 4 x 6 kilométeres női váltó száma szerda este. A németek ezzel a szakági összetettben is diadalmaskodtak, függetlenül a hátralévő östersundi záróversenytől.
Magdalena Neuner felemásan teljesített
Reuters
Magdalena Neuner felemásan teljesített
Magdalena Neuner felemásan teljesített
Reuters
Magdalena Neuner felemásan teljesített

Nem mindennapi izgalmakat hozott a ruhpoldingi biatlon Világkupa női váltóversenye szerdán, hiszen rögtön a első fekvőlövészet után borult a papírforma, Kína, Lengyelország és Románia váltói kezdtek a legjobban.

Kathrin Hitzer harmatos kezdését aztán Magdalena Neuner orvosolta, aki az első lövészete után visszahozta az élre a német váltót parádés futásával, állóhelyzetből azonban rettentően rosszul célzott, így két büntetőkört, majd egy perc körüli hátrányt szedett össze.

Közben a norvégok kerültek magabiztos előnybe, Ingstadbjörg és Rogstad váltása után utóbbi remek lövészetével nem adott esélyt a németeknek. A hazaiaknál Buchholz egyébként sem tudott javítani váltója helyzetén, közel egyperces hátránnyal a második helyen ért be.

A befutó Kati Wilhelm aztán óriási izgalmak közepette hibátlan lövészetével mégis behozta a németeket az első helyre, az egyéni összetettben éppen, hogy az első harmincba beférő norvég Flatland nem volt méltó ellenfele.

Négyből négy a német női váltó mérlege az idényben, ami szakági összetett Világkupa-sikert ér!

A futamban a második helyen a sokáig élen álló norvégok zártak, a dobogó legalacsonyabb fokára az oroszok állhattak fel. A franciák és a svédek ma nem szólhattak bele az éremért folyó csatába.

BIATLON VILÁGKUPA, RUHPOLDING, NÉMETORSZÁG

4 x 6 KM-ES NŐI VÁLTÓ (A VILÁGKUPA NEGYEDIK ÁLLOMÁSA, MÉG EGY VAN HÁTRA)
1. NÉMETORSZÁG (Kathrin Hitzer, Magdalena Neuner, Sabrina Buchholz, Kati Wilhelm) 1:17:56, 08 óra 13 lőhiba, 3 büntetőkör
2. NORVÉGIA (Tora Berger, Anne Ingstadbjoerg, Solveig Rogstad, Ann Kristin Flatland) +24,3 mp. 9 lőhiba, 0 büntetőkör
3. OROSZORSZÁG: (Szvetlana Szlepcova, Olga Aniszimova, Jekatyerina Jurjeva, Natalija Huszeva) +1:15,9 mp. 10 lőhiba 1 büntetőkör
ÖSSZETETT ÁLLÁS
1. Németország 200 pont (már győztes)
2. Oroszország 178
3. Franciaország 169
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik