Mentális kihívások

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.10.27. 13:10
Címkék
Tegnap velem együtt jó pár szurkolótársam került az ideg-összeroppanás szélére a csapat második félidei produkcióját látva. Talán sokatoknál...

Tegnap velem együtt jó pár szurkolótársam került az ideg-összeroppanás szélére a csapat második félidei produkcióját látva. Talán sokatoknál könnyebben túl tudtam lépni az újabb arcpirító vereségen, de ez nem azért van, mert kevésbé láttam szégyenteljesnek a szünet utáni kapitulációt, mint ti. Hanem azért, mert ettől a szezontól olyan sokat nem vártam/várok. A bajnokságban legalábbis. Meg is mondom, hogy miért: a címbeli mentális kihívásokkal nem a megkínzott szurkolói lélekre utaltam, hanem a csapatunk játékosainak mentalitásbeli problémáira. Nem egyesekére, hanem úgy egészében. A probléma nagyobb, mint sokan gondolják. Sokan úgy érzik, hogy Pochettinónak már ráncba kellett volna kapnia a srácokat, ha meg lenne benne az, ami szükséges a sorsunk jobbra fordításához. Ezzel alábecsüljük a probléma mélységét.Tegnap velem együtt jó pár szurkolótársam került az ideg-összeroppanás szélére a csapat második félidei produkcióját látva. Talán sokatoknál könnyebben túl tudtam lépni az újabb arcpirító vereségen, de ez nem azért van, mert kevésbé láttam szégyenteljesnek a szünet utáni kapitulációt, mint ti. Hanem azért, mert ettől a szezontól olyan sokat nem vártam/várok. A bajnokságban legalábbis. Meg is mondom, hogy miért: a címbeli mentális kihívásokkal nem a megkínzott szurkolói lélekre utaltam, hanem a csapatunk játékosainak mentalitásbeli problémáira. Nem egyesekére, hanem úgy egészében. A probléma nagyobb, mint sokan gondolják. Sokan úgy érzik, hogy Pochettinónak már ráncba kellett volna kapnia a srácokat, ha meg lenne benne az, ami szükséges a sorsunk jobbra fordításához. Ezzel alábecsüljük a probléma mélységét.

Nem tavaly lett ránk jellemző a szétesés, és nem is tavaly előtt. Kisebb kihagyásokkal ugyan, de Harry legutolsó évének második fele óta folyamatos a vesszőfutásunk. Akkor a szezon első felében úgy játszottunk, és olyan eredményeket értünk el sorozatban, mint talán a hatvanas évek óta egyszer sem. Aztán ahogy Harry-t felmentette a bíróság, jött egy euforikus 5-0 mai ellenfelünk ellen, majd hideg zuhanyként egy olyan tragikus eredménysor, ami egész egyszerűen kieső formát jelentett. Ott eltört valami a játékosokban - alig vannak már a csapatban az akkori kulcsemberek közül (King, Bale, Modric, vdV...), de az összecsuklásra, kapitulációra való hajlam megmaradt, továbbra is mérgezi az öltözőt. Akár Harry, akár AVB, akár Sherwood munkásságát nézzük ott vannak a megmagyarázhatatlan összeomlások. Ezt kellene Pochettinónak kigyomlálnia a csapatból. Egyértelmű, hogy még nem sikerült neki. Szerintem még az is nagyon optimista megközelítés, hogy egy szezon alkalmas erre - akik pedig ennél rövidebb időt is elégnek éreznek, garantálják saját maguk számára a csalódást és a frusztrációt.

Mindez persze csak egy szurkolói vélemény a kismillióból. Nincs hozzáférésem semmilyen titkos bölcsességhez, tehát nyugodtan ki lehet javítani a kommentek között. Sőt vendégposztot is szívesen fogadunk, ha valakinek arra támadna késztetése.

Jelenlegi edzőnk tisztában van azzal, hogy az eredmények igencsak elmaradnak az elvárttól. Fejlemény, hogy ezt le is nyilatkozza. Ahogy annak is örülök, hogy a csapat mentális erejében látja a legfőbb hibákat - fizikailag és technikailag minden adott a sikerhez (szerintem taktikailag is, de ez az eredmények ismeretében nagyon hülyén hangzik). Azt már megpróbáltuk egy párszor, hogy pár hónap után útilaput kötöttünk egy edző talpára - az nem igazán jött be. Remélem Levy most ad egy szezonnyi türelmi időt Pochettinónak - akkor is, ha ez azt jelenti, hogy kiesünk a top6-ból.

És ne felejtsük el azt sem, hogy a 2000-es évek elején még a top6 is elérhetetlennek tűnt. Nagyobb volt a fejlődés, amit 2000 és 2006 között mutatott a Klub, mint az ami most hiányzik a szintlépéshez. És 2000 és 2006 között is Levy volt a kormányos. Nem mondom, hogy ő lesz az, aki bajnokaspiránst és stabil BL-résztvevőt csinál a csapatból, de nem teljesen elképzelhetetlen. Mármint pár év távlatában. Idén és (remélhetőleg kisebb mértékben) jövőre még készüljünk fel a könnyekre és a verejtékre.

COME ON YOU SPUUUURRRRRSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik