Megérdemelt svájci elődöntő: Bázel-Spurs 2-2, h.u. 2-2, tizik: 4-1

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.04.12. 00:04
Bele sem tudok kezdeni, hogy mekkora kár ezért a kiesésért. Egyrészt kurva nagy kérdés, hogy mikor kerülünk megint ennyire közel egy európai...

Bele sem tudok kezdeni, hogy mekkora kár ezért a kiesésért. Egyrészt kurva nagy kérdés, hogy mikor kerülünk megint ennyire közel egy európai elődöntőhöz. Másrészt ha már kiesünk, akkor ne egy olyan csapat ellen tegyük, amelynek az anyagi háttere valahol az angol harmadosztály szintjén mozog. (Bár a svájciaknál ugye sosem lehet tudni... lehet, hogy még Hitler vagy Kadhafi pénzéből működik a klub.) Egyébként a két meccs alapján nem ordított a képernyőről, hogy jobbak lennénk - pedig az első meccsen elvileg Bale is a pályán volt... Akár tovább is mehettünk volna, Dempsey második gólja után csak a szerencsén múlt, hogy a koreai balbekkről és Sommerről nem a kapuba pattant Walker középre adása. Hajszálon múlt, de ez már önmagában olyan dolog, amiért egyenként le kellene keverni egy jó nagy sallert minden csapattagnak és az egész stábnak. Ja, és Vertonghen kiállítása azt jelenti, hogy ha valahogy sikerül kiharcolni a BL-selejtezős helyet, akkor nem játszhat az első meccsen augusztusban.Bele sem tudok kezdeni, hogy mekkora kár ezért a kiesésért. Egyrészt kurva nagy kérdés, hogy mikor kerülünk megint ennyire közel egy európai elődöntőhöz. Másrészt ha már kiesünk, akkor ne egy olyan csapat ellen tegyük, amelynek az anyagi háttere valahol az angol harmadosztály szintjén mozog. (Bár a svájciaknál ugye sosem lehet tudni... lehet, hogy még Hitler vagy Kadhafi pénzéből működik a klub.) Egyébként a két meccs alapján nem ordított a képernyőről, hogy jobbak lennénk - pedig az első meccsen elvileg Bale is a pályán volt... Akár tovább is mehettünk volna, Dempsey második gólja után csak a szerencsén múlt, hogy a koreai balbekkről és Sommerről nem a kapuba pattant Walker középre adása. Hajszálon múlt, de ez már önmagában olyan dolog, amiért egyenként le kellene keverni egy jó nagy sallert minden csapattagnak és az egész stábnak. Ja, és Vertonghen kiállítása azt jelenti, hogy ha valahogy sikerül kiharcolni a BL-selejtezős helyet, akkor nem játszhat az első meccsen augusztusban.

HÓTTFÁRATTAN

Kiábrándító volt látni, hogy mennyire elkészült mindenki az erejével a végére. Oké, hogy sok a sérült, oké, hogy vasárnap meccs volt, oké, hogy rossz volt a talaj, oké, hogy Vertonghent kiállították - nem is szólnék semmit, ha csak egyszerűen fáradtan mozogtak volna a srácok. De nem ez történt: úgy nézett ki a csapat, mintha minden tagja éppen halálközeli élményen esne át... Legalább egyszer meg kellett volna próbálkozni nyomás alá helyezni a Bázelt a hosszabbításban. Idegesek és fáradtak voltak ők is - és tudták, hogy ha kapnak egyet, akkor kettőt kellene szerezniük. Mégsem próbáltuk meg. Egy kósza Adebayor-sprintet láthattunk, amit Siggy is kísért úgy-ahogy, de az is elhalt még mielőtt bármi is kialakulhatott volna belőle. Kérdés, hogy ha egyszer fel tudtak szaladni, akkor miért nem próbálkoztak vele többször?

SOSE JÁTSSZUNK TIZIKRE!

Nem lenne tisztában vele a Klub minden alkalmazottja, hogy 1994 óta nem nyertünk meg egyetlen egy tizenegyespárbajt sem? Márpedig volt olyan időszak ebben az elmúlt húsz évben, amikor szép számmal voltak értelmes tizenegyeslövők a csapatban. A mai keretben kábé kettő vagy három volt. Közülük az egyik, Huddlestone, olyan szarul rúgta a sajátját, hogy én is a szőnyeg alá szégyellném magam miatta. Középmagasan(!) a kapufától egy méterre(!) helyezte(!) a lövését. Persze lehet, hogy csak túlságosan tetszik neki az Assou-Ekotto frizura. Adebayorban legalább megvolt annyi becsület, hogy bebiztosította, hogy a kapus tutira nem érheti el az ő tizijét... no meg ő eleve nem tud büntetőt rúgni. (Bár elvileg mielőtt hozzánk szerződött egyet sem hagyott ki a PL-ben, de ez csak véletlen lehet.) A második aki tud lőni az Siggy, ő simán túl is járt Sommer eszén. A harmadik meg Walker, akire nem került sor. A többiekről el sem tudom képzelni, hogy odaálljanak. A svájciak mind a négyet úgy végezték el, ahogy elvárható olyan emberektől, akiknek az a dolguk, hogy egy labdával játsszanak felnőtt férfi korukban. Friedelnek nem hagytak esélyt (az elsőt majdnem megfogta, de túlságosan erősen és laposan végezte el az embere).

Dempsey-t viszont azért megdicsérném: szép teljesítmény egy focizni nem igazán tudó játékostól, hogy nemzetközi kupameccsen duplázik. A leggyengébb ember címért öldöklő csata folyt, megfordult a fejemben, hogy megosztott első helyet kellene kihirdetni. De Dembélé ma olyan szörnyen focizott, hogy orrhosszal talán vert mindenkit. Imádom a srácot, de nettó miatta kaptuk az első gólt. (A másodikat meg Friedel miatt.) Holtby 120 percen át volt képes láthatatlan maradni - azért ez is bekerülhetne valami idétlen rekordok könyvébe.*

A meccsről többet kár lenne mondani. A svájciak megérdemelten jutottak tovább, és ez szörnyű. Ez a Salah gyerek még lesz valaki. Mindazonáltal, ha a Chelsea-t kapják az elődöntőben, akkor simán ki fognak zuhanni.

EGY FRONTON MÉG ÁLLUNK

Hogy mit jelenthet ez a kiesés a bajnokságra nézve? Jót, rosszat vagy semmit- egyszóval bármit. Emlékszem, hogy amikor kiharcoltuk a BL-indulást, akkor a ki- és széteső Portsmouth törölte fel velünk a szintén eső áztatta Wembley gyepét a sorsdöntő bajnokik előtt. De akkor nem volt kilenc napunk arra, hogy forrjunk a levünkben. Mondtam már párszor, hogy nekem mennyire sokat jelentett volna a kupagyőzelem, adott esetben a BL-ről való lemaradást is megédesíthette volna. A kieséssel megnőtt az esélye, hogy minden fronton csalódás érjen bennünket a szezonban. Persze ahogy indult a szezon (King, Modric és Rafa nélkül, Kaboul műtétje és a többi sérülés), ahhoz képest az ötödik hely nem szabadna, hogy katasztrófának érződjön, de ne áltassuk magunkat: akármilyen realisták, pozitívak és megengedőek is legyünk, pontosan annak fogjuk érezni.

Nem mondhatjuk, hogy még semmi sincs veszve, hiszen most vesztettük el az idei harmadik kupánkat. Most már valóban mindent egy lapra kell feltennünk. A BL-selejtezőért folyó harcban hátrányban vagyunk mindkét londoni riválisunkkal szemben. Viszont elvileg Bale, Lennon, Kaboul és Defoe is visszatérhet a következő PL-meccsünkre. Walker mintha újra formába lendülne. Adebayor, Dempsey és Siggy is voltak már bőven borzasztóbb formában idén. És optimális esetben már csak Lloris-t fogjuk a szezonban védeni látni. Meg lehet innen is csinálni. A szezon kezdete előtt valószínűleg kevesen gondoltuk volna, hogy reális esélyünk lesz a top4-re. A lelki épségünk érdekében javaslom mindenkinek, hogy ebből a szempontból kísérjül figyelemmel a hátra lévő meccseket.

COME ON YOU SPURS!

* Van aki máshogy látta, lásd első komment.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik