Dögönyözzünk görögöt! - Spurs-Pana

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.12.06. 06:12
A tét Európa. A nyertes továbbmegy, a vesztes otthon marad. Elég motiváció kell, hogy legyen ez mindkét csapat számára. Ez jó esetben egy nagyon...

A tét Európa. A nyertes továbbmegy, a vesztes otthon marad. Elég motiváció kell, hogy legyen ez mindkét csapat számára. Ez jó esetben egy nagyon is élvezetes meccset fog eredményezni a Tottenham továbbjutásával. A rossz eset meg tőlem nem kap szót, mert nem hiszek benne. Jó csapat a Pana, és a szezonközi edzőváltás nagyon jót tett nekik, azóta jönnek a bajnoki eredmények, és a szlovéneket is kiejtették az EL-ből. Mégsem tudom elképzelni, hogy csalódás érjen ma este. A keretünk Bale nélkül is cudar erős, ráadásul a wales-i hiányát kompenzálni fogja Adebayor visszatérése. A szurkolók is megadják majd a módját a vendéglátásnak, hiszen valódi tétje lesz a meccsnek: a régimódi európai kupavarázs majd a tavaszi egyenes kiesés során érkezhet el, és erre kell ma jegyet váltanunk.A tét Európa. A nyertes továbbmegy, a vesztes otthon marad. Elég motiváció kell, hogy legyen ez mindkét csapat számára. Ez jó esetben egy nagyon is élvezetes meccset fog eredményezni a Tottenham továbbjutásával. A rossz eset meg tőlem nem kap szót, mert nem hiszek benne. Jó csapat a Pana, és a szezonközi edzőváltás nagyon jót tett nekik, azóta jönnek a bajnoki eredmények, és a szlovéneket is kiejtették az EL-ből. Mégsem tudom elképzelni, hogy csalódás érjen ma este. A keretünk Bale nélkül is cudar erős, ráadásul a wales-i hiányát kompenzálni fogja Adebayor visszatérése. A szurkolók is megadják majd a módját a vendéglátásnak, hiszen valódi tétje lesz a meccsnek: a régimódi európai kupavarázs majd a tavaszi egyenes kiesés során érkezhet el, és erre kell ma jegyet váltanunk.

CSAPATHÍREK

Bale nincs. Ade van. Habár Parker játszott egy meccset a tarcsival, és Assou-Ekotto hetek óta edzésben van, őket még nem várnám a padra sem. Eleve kötelező nyerni, de a vereség totál megengedhetetlen és megbocsáthatatlan kategória (iksszel is mi megyünk tovább), tehát nem lehet szarozni: erős kezdőt kell pályára küldeni a fagyos londoni éjszakában.

Friedel/Lloris

Walker - Dawson/Gallas - Caulker - Naughton

Huddlestone - Dembélé/Carroll

Lennon/Townsend - Sigurdsson - Dempsey/Falqué

Adebayor.

A kapuban lehet érvelni mindkét lehetséges választott mellett. Friedelt azért favorizálnám, hogy ne macskásodjanak el nagyon az ízületei. De nyilván Lloris folyamatos játékban tartása épp ennyire legitim cél (sőt). A védősor akár lehet szín angol is. Walker megpihent hétvégén, Naughton még nem fáradhatott el, Caulker a Pool ellen csücsült a lelátón, Dawson sérülése pedig AVB szerint egyáltalán nem komoly. Utóbbiról azért még nincs definitív hír, tehát helyette lehet, hogy megint Gallas-nak kell domborítania valamit, bár ez megint nyolc nap alatt három meccset jelentene az öregnek. (A Fulham ellen amúgy sok panaszunk nem lehetett Billy-re.)

A középpályán érik a láblógatás Sandrónak - kérdés, hogy a brazil távollétében rá meri-e bízni Carrollt Huddlestone-ra AVB... remélem, hogy nem, és Dembélé kezd majd a vékonydongájú suhanc helyett. Alternatívaként ott van még Livermore is, de ő mostanában szerencsére parkolópályán van. A támadó négyes elvileg egyértelmű is lehetne, viszont Lennon és Dempsey is hullafáradtak lehetnek a konstans igénybevétel okán. Ezért esetükben némi esélyt látok arra, hogy esetleg a padon kezdik a meccset - sőt, a jenki esetében Falqué eleve kecsegtető alternatíva. De alap esetben jobban szeretném, ha Lennon a kezdéstől a pályán lenne, és csak akkor cserélné le AVB, ha már megvan a hőn áhított megnyugtató előny.

PANA

Pár szó ellenfelünkről. Az októberi meccsünk óta összesen kétszer kaptak ki, és a borzalmas szezonkezdet után már a hatodik helyen állnak (menet közben legyőzték a második helyezett PAOK-ot is, akik ugye a tavalyi EL-ben jól kicsesztek velünk). A mai meccsre a Panioniosz idegenbeli leverésével hangoltak, ill. a legutóbbi két csoportbeli összecsapásuk során ikszeltek három csoportbeli találkájukon ikszeltek, majd kikaptak a Lazio-tól és győztek a Maribor ellen. Szóval mondhatjuk, hogy jó irányba haladnak. Jó hónapja már, hogy az argentin Juan Ramón Rocha irányítja a görögök edzéseit. Athéni legendáról van szó, a nyolcvanas éveket játékosként töltötte a Zöldeknél, de 1994-96 között már dolgozott vezetőedzőként is a csapatnál - nem is akármilyen eredménnyel: az 1995-96-os BL-idényben az elődöntőig vezette a Panát! Nem mellesleg a legendás Ajax ütötte el őket a döntőtől, de csak azután, hogy az első körben Amszterdamban a görögök egy 1-0-ás vendégsikerrel sokkolták Litmanenéket.

Elmondható tehát, hogy a szurkolók kedvence tért vissza az edzői székbe, és egészen biztos, hogy nem feltartott kézzel érkeznek majd a Lane-re: győzni jönnek, és nagyon komolyan oda fogják tenni magukat. Már csak azért is, mert a legutóbbi négy próbálkozásuk alkalmával mindig továbbmentek az EL-csoportjukból. Ja, és legutóbbi londoni túrájuk alkalmával a szomszédban jártak (2004-05-ös BL), ahol megesett a szívük Wengeren (Delphoiban megsúgták nekik mi vár az Arse-ra a következő évtizedben), és csak egy pontot hoztak el a Highbury-ből (1-1).

HASRAÜTÉS

Nyerni kell. Azaz nem szabad kikapni. De nyerni fogunk. 4-1 ide - még egyszer sem lőttünk a szezonban háromnál többet. Itt az alkalom, hogy otthon tegyük meg ezt és kiszolgáljuk az éhes közönséget is. Lennon és Siggy lövet Adéval egy duplát szünet előtt, fordulás után pedig Falqué is hozzáteszi a magáét, ill. Deuce is megszerzi első hazai gólját.

(Egyébként ahogy ezt írom Abramovics éppen kiesik a BL-ből és jön hozzánk az EL-be. Már csak ezért sem volt semmi értelme lefizetnie a futball istenét a BL-serleg megszerzéséért. Semmi keresnivalójuk nem volt Európa trónján, és ezt azzal is bizonyították, hogy rekordsebességgel zuhantak le róla. Az én meglátásomban egy ember érdemelte meg abból az egész brancsból a kupát, mégpedig Drogba, de ő azóta már Sanghajból próbál eligazolni. Extra motiváció lehet a srácoknak a ma esti meccsre, hogy könnyen összejöhet egy derby-párosítás is az EL-ben tavasszal. Nagyon szép lenne Európában megütni Abrát.)

COME ON YOU SPUUUURRRRSSSSSSS!!!!!!!!!

(update: Dawson sérülése mégsem annyira komolytalan mint reméltem, illetve az is eldőlt, hogy Lloris biztosan nem lép pályára: egyikük sincs a keretben.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik