Ronaldinho bátyja öt évet kapott pénzmosásért

Vágólapra másolva!
2012.04.18. 18:17
null
Roberto de Assis és Ronaldinho éppen aláír egy zsíros szerződést (Fotó: Action Images)
Roberto de Assis, a Flamengo csapatában szereplő Ronaldinho testvére és ügynöke még 2003-ban és 2004-ben bonyolította bűnös ügyleteit.

Robertónak – aki a fotó alapján ugyanúgy lehetne Ronaldo bátyja is – egy kevéssé szigorúan őrzött büntetés-végrehajtási intézményben kell leülnie az öt év és öt hónapos büntetést. Ezekben az intézményekben a rabok a kintinél persze kisebb, de a szokásos brazil börtönviszonyoknál lényegesen nagyobb szabadságot élveznek.

A bíróság előtt bizonyosságot nyerő vád szerint Dinho bátyja még 2003-ban és 2004-ben bonyolított illegális tranzakciókat svájci és brazil bankok között. Robertónak persze saját számlája is volt Svájcban, amit csak a gondos, minden részletre kiterjedő nyomozás tárt föl.

A bűnös báty – aki egyébként még élhet a fellebbezés jogával – gyakorlatilag kezdettől fogva egyengette Ronaldinho karrierjét. Azonban úgy tűnik, hogy sok pénznél jobb a több alapon, nem elégedett meg az európai óriáskluboktól – PSG, Barcelona, AC Milan – befolyó eurómilliókkal. Most egy ideig nem lesz gondja a pénzköltéssel…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik