Ezekben a mezekben harcolhatnak Özilék a 2014-es vb-címért

Vágólapra másolva!
2013.11.05. 17:42
null
A németek legutóbbi vb-győzelmére utal a Nationalelf új szerelése (Forrás: mopo.de)
A Hamburger Morgen Post kiszivárogtatta a német labdarúgó-válogatott 2014-es világbajnokságra készült első és második számú szerelését. Joachim Löw vb-címre is esélyes együttesének tagjai első alkalommal a válogatottak novemberi barátságos mérkőzésein, Olaszország és Anglia ellen viselik az Adidas által gyártott vadiúj mezeket, de a német lap már hetekkel a premier előtt megmutatta olvasóinak az elmúlt évek hagyományaitól merészen eltérő „munkaruhákat”.


Első újdonságként a mez mellkas részénél látható, különböző árnyalatú piros betét tűnik fel, amelyet egy fekete és egy arany csík foglal keretbe. A márkajelzés és a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) címere sem hiányozhat a felsőről, utóbbi fölött a három vb-címre (1954 :(, 1974, 1990) utaló csillagok láthatók. Szintén újdonság, hogy a korábbi feketével ellentétben ezúttal a nadrág (és a zokni) is fehér színű lesz a hazai garnitúrában.

A brazíliai tornára megálmodott szerelés egyértelműen a német válogatott 1990-es mezére emlékeztet, ami természetesen nem véletlen: a Nationalelf 23 évvel ezelőtt emelhette magasba legutóbb a vb-trófeát, az Olaszországban (másodszor) rendezett világbajnokság római fináléját követően, amelyben az NSZK Andreas Brehme tizenegyesből szerzett góljával 1–0-ra múlta felül az akkori címvédő Argentínát.

A hazai fehér mellett a második számú mez is a tervezett időpont előtt látott napvilágot, a fekete alapon piros csíkozással tuningolt szerelés szintén merész és a korábbiaktól eltérő lett.

Feketére piros: a kettes számú német mez (Forrás: mopo.de)
Feketére piros: a kettes számú német mez (Forrás: mopo.de)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik