CR7 tizenegyesétől vagy Pepétől retteg inkább Valdés?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.08. 12:52
null
Victor Valdés számára van félelmetesebb a tizenegyest rúgó Ronaldónál (Forrás: Action Images)
Fejtörős kérdést szegeztek egy spanyol televíziós show-műsorban Victor Valdéshez, az FC Barcelona – középső ujját szükség esetén előszeretettel használó – kapusához. Mi foglal el előkelőbb helyet rémálmai rangsorában: farkasszemet nézni a tizenegyespont előtt terpeszkedő Cristiano Ronaldóval, vagy összefutni egy sötét sikátorban a különös kegyetlenség skarlátját magán hordozó portugál hátvéddel, Pepével?

A műsorban megszólaltatott bábuk kérdésére Valdés válasza „Pepe a sötét sikátorban" volt. Valljuk be, ez nem egy eget rengető meglepetés. Ahogy a videóban is látszik, a spanyol válogatott kapus mosolygott, miközben feltárta legmélyebb félelmeit a tévénézőknek, de ez inkább volt az idegességét leplező nevetés, mint őszinte vidámság. Szerintünk.

Miközben Pepének a Real Madrid mezében tanúsított – a Barcelona játékosai által több alkalommal is tapasztalt – mészárlási képességeiről videós bizonyítékok és összeállítások tucatjai készültek már, meg kell jegyeznünk, bizony az utóbbi években a portugál vérmérséklete valamelyest lehűlésnek indult.

A királyi klubot a 2007–2008-as szezon kezdete óta erősítő középhátvédet a 2012–2013-as szezonban 28 spanyol bajnoki mérkőzésen egyszer sem állították ki, emellett hét sárga lapot gyűjtött, átlagban 335 percenként (3.7 meccsenként) egyet. A BL-ben tizenegy meccsen egy alkalommal mutatták fel neki a sárga kártyát.

A legutóbbi piros lapjáig majdnem két évet, egészen 2011 decemberéig kell visszamennünk az időben, akkor egy Sporting Gijón elleni bajnokin második sárgával küldték idő előtt az öltözőbe. Utolsó azonnali piros lapját 2011 áprilisában, egy Barcelona elleni BL-találkozón kapta. Valdés biztosan emlékszik rá...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik