Estek-keltek a sprintelő kabalák - a legviccesebb futóverseny

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.07. 16:27
null
Barry Barratt az idén minden kabalát lefutott (Forrás: thetimes.co.uk)
Barry Barratt, a Barratt Homes építkezési vállalat kockafejű kabalája nyerte az Angliában éves rendszerességgel megrendezésre kerülő Nagy Kabalafutamot, a Mascot Grand Nationalt, megelőzve a sorozatban harmadik sikerére készülő Mr. Bumble-t, a Barnet FC labdarúgócsapatának méhecskéjét.

A brit kabalák gátfutó versenyét 1999 óta rendezik meg Dél-Angliában. Eredetileg a Huntingdon lóversenypálya adott otthont az eseménynek, de 2012 óta a Kempton Park büszkélkedhet az év legröhejesebb futóversenyének megrendezésével. A 200 méteres akadálypályás futóversenyre kezdetben csak labdarúgócsapatok kabalái nevezhettek, azóta lazítottak a szabályokon, és bármilyen sportegyesület, illetve cég elindíthatja mókás plüssjelmezbe öltözött képviselőjét. Vélhetően a kört azért tágították, mert a nevezési díjakat minden évben jótékony célra fordítják.

Emiatt a 2010-es évben több futballklub bojkottálta az eseményt, mert úgy érezték, egyes cégek kizárólag a versenyen való részvétel miatt kreáltak maguknak – a futamon kívül nem használt – kabalákat, és pusztán marketing célokból neveztek a versenyre.

Az idei évben 27 kabala állt a rajthoz, a rénszarvastól kezdve, a zsiráfon át, a pandáig (és egyéb azonosíthatatlan hüllőkig) az állatvilág számos képviselője várt a startpisztoly eldördülésére.Kétszáz méteren át kellett sprintelniük, közben 40 cm magasságú akadályokon átugraniuk.

Mr. Bumble, a Barnet FC méhecskéje 2011 és 2012 után 2013-ban is győzelemre készült, sikerével ő lehetett volna az első, aki zsinórban háromszor állhatott volna a dobogó legtetejére, de idén csak második lett. Korábban a Charlton Athletic baglyának (Chaddy the Owl) és a Saffron Walden Town FC mackójának (Wacky Macky Bear) sikerült dupláznia. A verseny közben az esélyek kiegyenlítésére is figyelnek: a rajtrácson a korábbi évek eredményei és lábméretek alapján foglalják el helyüket az indulók.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik