Az angol szezon legjobb gólörömei és egy kakukktojás - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.23. 16:47
null
A bradfordi szerencsehozó Jake Turton (Fotó: The Sun)
Minden játékosnak joga van átmenni őrültbe egy-egy kulcsfontosságú gól megszerzése után, hogy aztán napokig erről beszélhessenek az emberek. A SunSport összeszedte az angol szezon legjobb gólörömeit, egy kis kakukktojással megfűszerezve. Íme!

A BRADFORDI SZERENCSEHOZÓ

Hogy aztán a következő körben ki is essen a Bradford City ellen. A negyedosztályú kiscsapat óriási bravúrral bejutott egészen a Ligakupa döntőjéig, de ott a Swansea ellen már nem volt esélye. Ráadásul a bajnokságban is örülhetett, hiszen a rájátszás végén megcsípte a harmadik harmadosztályba jutó hely egyikét. Az Aston Villa elleni elődöntőbeli sikert a csapat erőssége, Gary Jones a rákos megbetegedésből felgyógyuló Jake Turtonhoz rohant ünnepelni, puszit nyomva annak kobakjára. A 9 éves kisfiú volt aztán a döntőben a csapat kabalája.

A DRÁMAI TOVÁBBJUTÁS ÖRÖMPILLANATAI

A Premier League-be jutásért vívott rájátszás elődöntőjében a Leicester City 2–1-es hátrányánál büntetőhöz jutott a 97. percben, az első mérkőzés 1–0-s behúzása után pedig a 2–2-vel kiharcolta volna a fináléba kerülést. Igen ám, de Manuel Almunia tizenegyest, és a kipattanót is hárította, majd jött a csavar, az ellentámadás végén Troy Deeney bevette a vendégek kapuját, így a Watford ünnepelhetett! Természetesen Deeney kis híján kibújt a bőréből, de a mezéből legalábbis teljesen, majd a szurkolók közé ugorva ünnepelte csapata fináléba jutását. A döntőt amúgy hétfőn 16 órától rendezik meg a Wembleyben, a Watford ellenfele a Crystal Palace lesz.



Ugyanez a gól a menedzser, Gianfranco Zola előadásában:



A 130 ÉVES DERBIN IDEGENBEN ELÉRT SIKER ÉDES ÍZE

Az észak-keleti Tyne–Wear derbinek nincs túl nagy hagyománya, a Newcastle és a Sunderland alig 130 (!) éve találkozott egymással, az 1883-as összecsapás után aztán az első hivatalos tétmérkőzésre 1888-ban került sor a felek között. A derbi jelenleg a Newcastle javára billen (53 siker, 45 döntetlen, 45 vereség), de ez a találkozó mindig kiemelt szerepet kap a csapatok szezonjában, még akkor is, ha ebben az idényben a két csapat az épp bennmaradó 16. és 17. helyet csípte csak el. Egy ilyen derbin pedig nyerni mindig fontos. Idegenben, pláne nagy öröm. Idegenben, 3–0-ra pedig… Na de itt van Paolo Di Canio, a Sunderland menedzsere a további szavak helyett:



93. PERCES MENNYBEMENETEL

Pedig egy héttel a derbit megelőzően még mindig olyan szép volt, amikor a „szarkák” egy 93. perces Papiss Cissé góllal legyőzték a Fulhamet. Alan Pardew, a Newcastle menedzsere a hajrában szerzett siker után a szurkolókhoz szaladt, hogy velük ünnepelhessen.



HÉ GIROUD! NINCS MÉG VÉGE!

Talán még mindenki emlékszik az egészen elképesztően alakuló Reading–Arsenal Ligakupa-nyolcaddöntőre. A házigazda a 37. percben már 4–0-ra vezetett, de a félidő végén szépítő „ágyúsok” a 96. percben hosszabbításra mentették az összecsapást. Ezzel mondjuk Olivier Giroud és Francis Coquelin nem volt tisztában, és a rendes játékidő után kidobták a mezüket a szurkolóknak, akiktől vissza kellett kérniük, hogy a hosszabbításban legyen miben játszaniuk… Az sem alakult hétköznapian, Samah góljára Pogrebnjak felelt, és úgy tűnt, hogy jöhetnek a tizenegyesek, de akkor jött a 3. gólját megszerző Walcott a 121. percben, majd Samah a 123.-ban ismét betalált, így végül elképesztő csatában 7–5-re nyert az Arsenal.




A MŰESŐ „BOSSZÚJA”

A liverpooli derbi előtt a következő szezontól a Manchester United együttesét irányító, ekkor még az Everton menedzseri tisztségét ellátó David Moyes műeséssel vádolta meg Luis Suárezt (na, ez mondjuk annyira nem ritka az uruguayi esetében amúgy…), a „vörösök” támadóját. A Liverpool klasszisa elegáns választ adott, gólját követően odarohant, és homorított egy nagyot. Csak azt a harapdálást tudná már elfelejteni… Egyébként ezzel a góllal 2–0-ra vezettek a vendégek a Goodison Parkban, végül azonban meg kellett elégedniük az iksszel – kicsit korai volt az a káröröm…



„A KONGÓI HÁTSÓN PATTOGÓS”

Az Afrikai Nemzetek Kupáján a kongói együttes kapusa, a 37 éves Muteba Kidiaba sem hétköznapi ünneplést választott csapat Ghána elleni tizenegyesgólja után: a hátsóján ugrált örömében.



BEMELEGÍTÉS IIIIINDUL!

Gólt szerezni a Manchester United ellen minden játékos számára óriási dolog. A Southampton játékosa, Ricky Lambert a 16. percben megszerezte a vezetést a későbbi bajnok ellen, ezt pedig térdemeléssel ünnepelte. A meccs során még egy gólpasszt is kiosztó Lambert öröme nem lehetett azért teljes, mert a mesterhármast szerző Robin van Persie a 87. és a 92. percben szerzett góljával végül 3–2-re megfordította a mérkőzést. (A videó minősége sajnos finoman szólva sem a legjobb)



HEVES HAVAS

A hó azon kívül, hogy gyönyörű fehéren csillog azért is jó, mert nagyokat lehet marhulni vele. Így voltak ezzel a Swindon játékosai is, akik a Shrewsbury elleni, 2–0-ra megnyert harmadosztályú bajnoki mérkőzés során a pálya szélére felhalmozott hótömegre ugráltak, illetve csúsztak abba bele. Fájdalom, bár az együttes az egész liga legjobb gólkülönbségével zárt, a feljutásért vívott rájátszásban tizenegyesekkel alulmaradtak a Brentford elleni elődöntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik