Magyar dobogós a Liverpool házi szakácsversenyén

Vágólapra másolva!
2013.04.04. 13:18
null
A nagy csapat a nagy főzés előtt - Adorján Krtisztián hátul, középen (Fotó: liverpoolfc.com)
Adorján Krisztián és a Liverpool U21-es csapatának fiataljai félretették a súlyzókat, a futócipőt és a futball-labdát egy délután erejéig, hogy az elmúlt hónapok során elsajátított konyhai felkészültségüket bizonyítsák az akadémiához közeli Rainhill középiskolában rendezett házi főzőverseny keretében.

A fiatalokat akadémián töltött éveik alatt nem csak a pályán, de a pályán kívül is felkészítik a felnőtt élet kihívásaira, amihez a tápláló és egészséges ételek elkészítése is szorosan hozzátartozik. A délutáni főzőversenynek párokban ugrottak neki a tanítványok, kulináris képzettségük bizonyítására számos friss alapanyag és összesen negyven perc állt rendelkezésre.

Munkában az ezüstszakácsok: Adorján és Sokolik (Fotó: liverpoolfc.com)
Munkában az ezüstszakácsok: Adorján és Sokolik (Fotó: liverpoolfc.com)

Adorján Krisztián – aki 2009 nyarán a Sándor Károly Labadrúgó Akadémia növendékeként érkezett a Liverpoolhoz – a cseh Jakub Sokolikkal került párba, a klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint hagymás, fűszeres csirkéjüket tésztával tálalták és mérnöki precizitással készítették el.

A főzésre rendelt idő lejárta után egy kétfős zsűri, Frank McParland (az akadémia igazgatója) és John Pout (vezető oktató) kóstolták végig az ételeket. Győztesként a spanyol Nacho és Henoc Mukendi pontosabban kettőjük sajttal töltött csirkéjét hozták ki, a második helyen Adorján és cseh társának csilis, csirkés tésztája végzett.

A zsűri tagjai a büszke győztesekkel: Nacho és Mukendi (Fotó: liverpoolfc.com)
A zsűri tagjai a büszke győztesekkel: Nacho és Mukendi (Fotó: liverpoolfc.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik