Szemen szúrta feleségét Gera korábbi csapattársa

Vágólapra másolva!
2013.02.22. 21:29
John Paintsil és házastársa összevesztek, miután a feleség úgy értesült, hogy a focista megcsalta őt az afrikai kontinenstornán. A vita aztán durván elfajult.

A 88-szoros ghánai válogatott futballistát pénteken vette őrizetbe az accrai rendőrség, miután a gyanú szerint egy késsel megsebesítette a feleségét – Richlove (ez Paintsilné neve) a szemén sérült meg.

John Paintsil (Fotó: Action Images)
John Paintsil (Fotó: Action Images)

A késeléshez vezető történet sem mindennapi. A ghánai rádió egyik népszerű műsorvezetője, Appiah Kofi (népszerű becenevén, Appiah Stadium...) az egyik műsorában azt találta mondani, hogy Paintsil (akinek ez a hivatalos családneve, csak születésekor egy „i" betű lemaradt az anyakönyvi kivonatból) volt a főszervezője azoknak a törekvéseknek, melyek során a ghánai csapat szállására több ízben is örömlányokat vittek be a január Afrikai Nemzetek Kupája ideje alatt. A műsorvezető szerint ezek az orgiák nagyon komolyan nyomtak a latba a tekintetben, hogy a végső győzelemre is esélyes (sőt, a szurkolók körében ez volt az alapvetés) Fekete Csillagok csúnyán leszerepelve, az elődöntőben kikaptak Burkina Fasótól.

Paintsil (aki 2008 és 2011 között a Fulhamnél a magyar válogatott középpályás, Gera Zoltán csapattársa volt) visszautasította a vádakat, és kilátásba helyezte, hogy bíróság elé citálja Appiah Stadiumot a jó hírnevén esett csorba miatt. A feleségét azonban nem tudta leszerelni a jogi út emlegetésével. A goal.com internetes oldal beszámolója szerint Richlove az ügy kirobbanása óta többször is számon kérte Paintsilt, akinél pénteken elszakadt a cérna, és egy késsel támadt hites nejére.

„A helyzet teljesen nyilvánvaló, súlyos sérülést okozott egy másik embernek – mondta el az accrai Citi FM rádiónak a rendőrség szóvivője, Freeman Tettey. – Bíróság elé fog állni, efelől mindenkit biztosíthatok. Súlyos testi sértés vádjával tartjuk bent, de mindenképpen komoly, megalapozott vizsgálatra van szükség. Túl korai lenne még a vádat megfogalmazni."

A rendőrség szerint Paintsil helyzetét súlyosbítja, hogy a felesége segítségére siető egyik szomszédot is megtámadta. Richlove Paintsil egyelőre altatásban van a ghánai főváros egyik kórházában, az állapota súlyos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik