A Dakar Torghelléje sátor helyett luxus lakóbuszban szunyál - videó

Vágólapra másolva!
2013.01.16. 12:43
null
Chicherit Sanyííí (Fotók: dakar.com/boon.hu/Sportszelep)
Guerlain Chicherit a Dakar-rali egyik legkülönlegesebb figurája, amit igyekszik minden fronton hangsúlyozni.

A mi Torghelle Sanyinkra megszólalásig hasonlító korábbi freestyle síelő 2005-ben indult először a Dakaron, és elsőre ugyan csak a 49. helyen végzett az autósok összetett versenyében, egy esztendővel később már mindenkit meggyőzött képességeiről, amikor a 9. helyre kormányozta autóját. A 2007-es és a 2009-es versenyen nem volt szerencséje, 2010-ben azonban az 5. helyen végzett. A következő idényben a pihenőnapon sikerült úgy összevesznie a csapatával, hogy inkább feladta a versenyt, idén azonban megint a jobbik formáját mutatja.

Egy csak neki épített, 6,2 literes (350 lóerős) Chevrolet-motorral hajtott buggyval szágult, most éppen az összetett verseny 7. helyén.

(Forrás: youtube.com/user/dakar)

Ennél is érdekesebb azonban a szállása: míg a résztvevők döntő többsége kisebb-nagyobb, kevésbé vagy éppen nagyon kényelmetlen sátorban húzza meg magát az éjszakák során, addig Chicherit egy kamionból kialakított, a Formula–1-es csapatok szállásait idéző luxus kéróban piheni ki a szakaszok fradalmait. A 12 méter hosszú, 2,5 méter széles lakókocsi egy Peterbilt kamionból lett átalakítva az SMG tuningcég jóvoltából.

380 literes saját víztartály, műholdas tévé, hűtő, konyha, tusoló. Nektek is jó éjszakát, srácok! (Fotó: gravi-t.com)
380 literes saját víztartály, műholdas tévé, hűtő, konyha, tusoló. Nektek is jó éjszakát, srácok! (Fotó: gravi-t.com)

Két dologra azért kíváncsiak lennénk: mit szólnak a többiek Monsieur Chicherit főúri elhelyezéséhez, illetve, hogy a luxusszálló melyik zugában rejtegeti a szórakozását biztosító latin szépségeket. Mert biztosak vagyunk benne, hogy azok is vannak vele...

Összeillenek: extrém autó az extrém sízőnek (Fotó: Action Images)
Összeillenek: extrém autó az extrém sízőnek (Fotó: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik